banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Çocuk Hastanesinde Yatak Sayısı Artıyor

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Çocuk Hastalıkları Hastanesinde ve tamamlanma aşamasında olan ek binada incelemelerde bulundu. Vali Celalettin Güvenç’e Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek eşlik etti.
Çocuk Hastalıkları Hastanesinin mevsimlere göre oluşan yatak sayısı sıkıntısını karşılamak amacıyla yapılan ek binada incelemede bulunan Vali Güvenç, yapımı son aşamaya gelen ek binadaki odalar ve verilecek hizmetler hakkında Başhekim Güzelçiçek’ten bilgi aldı. Yardımcı sağlık personeli ihtiyacı karşılandıktan sonra ek binanın faaliyete geçeceğini belirten Başhekim; mevcut olan 262 yatak kapasitesinin ek binanın hizmete girmesiyle birlikte toplam 322 yatak kapasitesiyle hizmet vereceklerini, böylelikle kış mevsiminde yatak sayısı sorununun azalacağını kaydetti. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ek binanın en kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmaların hızlandırılması ve hastalara daha iyi hizmet verilmesi hususunda yetkililere talimat verdi.
Ek bina incelemesinin ardından Çocuk Hastalıkları Hastanesi Ana binasına geçen Vali Güvenç, burada odaları tek tek gezerek çocuk hastalar ve yakınlarıyla sohbet edip onlara sıkıntıların en kısa sürede giderileceğini söyledi. Hasta yakınlarıyla yakından ilgilenen Vali Güvenç, çocuk hastaların sağlık durumları hakkında hasta yakınlarından bilgi aldı. Yatak sıkıntısı nedeniyle refakat etmede sıkıntı yaşadıklarını dile getiren hasta yakınları,  verilen hizmetten memnun olduklarını dile getirdi. Vali Güvenç, ek binanın tamamen faaliyete geçmesiyle bu sıkıntının da ortadan kalkacağını ifade etti.
Vali Güvenç’le kısa süre sohbet eden beş çocuklu hasta yakını Ayşe Altun, kız çocuğunun okula gitmek istemediğini ifade etti. Bunun üzerine kız çocuğunun okula teşvik edilmesi için yetkililere talimat veren Vali Güvenç, aileye yardım edileceğini belirtti.  
Hastane çalışanlarından günlük gelen hasta sayısı ve yoğunluk hakkında bilgi alan Vali Güvenç, hasta yakınlarına geçmiş olsun dileklerini aktardıktan sonra hastaneden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.