banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Çocuk Hastalara Caillou morali

Çocukların sevgilisi, dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Caillou, Çocuk hastaları ziyaret etti. Televizyonda izlediği Calliou karakterini bir anda karşısında gören çocuklar hastalıklarını unutup Caillou’ya sevgi gösterilerinde bulundu.

 

Yumurcak TV’de yayınlandığı ilk günden beri çok sevilen ve çocukların en sevimli dostu haline gelen Cailloudan (Kayyu) uyarlanan ‘Caillounun Hayal Dünyası’ adlı müzikli tiyatro oyunu Şanlıurfa’da sahnelendi. OSM Ortadoğu Hastanesi çalışanlarına yönelik yapılan gösteriden önce çocuk hastaların bulunduğu katı ziyaret eden caillou ekibi hastalara moral verdi. Televizyonda izlediği caillou karakterini bir anda karşısında görünce gözlerine inanamayan çocuk hastalar hastalıklarını unutup caillouya sevgi gösterilerinde bulundu. Daha sonra Hastanenin konferans salonunda sergilenen Caillounun Hayal Dünyası adlı oyunu izleyen çocuklar keyifli anlar yaşadı. Oyunun ardından çocuklar Cailliou ile fotoğraf çektirebilmek için birbiri ile yarıştı.

 

Oyun’un Genel Koordinatörü Alparslan Ekinci, Güneydoğu Anadolu turnesi kapsamında Şanlıurfa’ya geldiklerini dile getirdi. Caillou’nun gösterildiği her ülkede, hem çocuklara hem de ebeveynlere yol haritası oluşturduğunu dile getiren Ekinci, Caillounun, ebeveynlere çocuk dilini hatırlatarak büyüklerin çocuklarla sağlıklı bir iletişim kurması ve kaliteli zaman geçirmesi adına çeşitli ipuçları verdiğini söyledi.

 

Bu arada İbrahim İnci isimli Baba, 3 yaşındaki oğlunun Caillou ne yaparsa aynısını yaptığını, o uyursa uyuduğunu, o yemek yerse yediğini, o oyuncaklarını toplarsa topladığını söyledi. İnci: Caillou hayatımızı kurtardı. Oğluma yaptırmak istediğimiz her şeyi ‘bak Caillou da yapıyor’ deyince kolaylıkla yaptırıyoruz. Ayrıca günümüzün vurdulu kırdılı çizgi filmleri gibi çocukları şiddete yönlendirmemesinden dolayı da biz anne babalar olarak Caillouyu seviyoruz” dedi.

 

Kelime anlamı çakıl taşı olan Caillou, kel, sade ve ırksal ayrımcılıktan uzak yapısıyla, dünyada hem çocukların hem de anne ve babaların sevgilisi olmayı başmış bir karakter.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.