banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Cinsel Şiddet Sorunu Masaya Yatırıldı


Toplantıya İngiltere'nin Ankara Büyük Elçilik Müsteşarı Peter Spoor'un yanı sıra Şanlıurfa Barosu ve Helsinki Yurttaşlar Derneği, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Suriyeli vatandaşlar katıldı.

Konuyla ilgili çeşitli uzman ve kurum temsilcilerinin sunum da yaptığı toplantıda, iç savaştan dolayı Türkiye'ye gelen Suriyelilerin eğitim, iş bulma gibi sorunları da masaya yatırıldı. Elçilik Müsteşarı Spoor, Uganda'da 1994 yılında yalnızca 3 ay süren soykırım süresinde 100 bin ile 250 bin arasında kadının tecavüze uğradığını ifade etti.

Spoor, "Birleşmiş Milletlerin tahminine göre Liberya'da 1889- 2003 yıllarında 40 binden fazla ve Dominik Cumhuriyeti'nde 1998 yılından bu yana 200 binden fazla kadın tecavüze uğramıştır" diyerek savaş ve çatışma bölgelerinde yaşanan kadına yönelik yaşanan cinsel şiddet oranları ile ilgili bilgiler verdi.

Mustafa Akkuş/Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.