banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Küçük Çamurlu

Çınar'da tarlaları fareler bastı

Bölgede etkili olan yağışların ardından, güneşli hava ile beraber yeşeren ekinler tarla fareleri nedeniyle büyük bir zarar gördü.

Ekinlerini kontrol etmek amacıyla tarlalarına giden çiftçiler, tarlalarının birçok yerinde tarla fareleri tarafından delikler açılarak, ekinlere zarar verildiğini gördü.

Ekinlerin daha fazla zarar görmesini engellemek amacıyla ilaçlama yapmak zorundu olduklarını belirten Ferhat Gündoğdu ile Bilal Varol, “Fareler tarlanın birçok yerinde delik açarak ekinlerimize büyük zararlar vermiş. Havaların güzel olması, toprağın da yumuşak olması farelerin işini de kolaylaştırdı. Bugün delikleri kapatmaya çalışcağız, yarın da gelip açılan deliklerde ilaçlama yapıp, ekinlerin daha fazla zarar görmesini engellemeye çalışacağız.” şeklinde konuştular. (Vedat Aydın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.