banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

ÇİLYAD eğitimi Çocuk hastanesinde verildi

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ÇİLYAD programda çocuk hastanesi toplantı salonunda Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Demirin katılımıyla başladı.

Programda İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan DEMİR, Çocuklarda İleri Yaşam Desteği eğitimleri Şanlıurfa koordinatörü Harran Üniversitesi Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı hocası Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin BOLEKEN ve  Çocuklarda İleri Yaşam Desteği eğitimleri sağlık Müdürlüğü İl Koordinatörü Dr. Serpil YAZGAN program başlangıcında gelen kursiyerlere ÇİLYAD eğitimlerin önemi hakkında konuşmalarda bulundular.

Ülkemizde ÇİLYAD Eğitimine  değerli bir varlığımız olan çocuk ölüm sayı ve hızlarının yüksek olmasından dolayı başlanılmıştır. İlk eğitim 09-10 Aralık 2004 tarihinde yapılmış olup eğitimler 2006 yılı içinde tüm ülke geneline yaygınlaşmaya başlamış ve nihayet 2007 yılından beri İlimizde de düzenlenmektedir.

İlimiz bünyesinde 2007 yılından bu yana düzenlenen eğitimlerde gerek uzman hekim,pratisyen hekimlere ve gerekse tüm branşlara yardımcı sağlık personeline(sağlık memuru, hemşire, ebe, paramedik ve att) ÇİLYAD Eğitimi verilmektedir.

2009 yılı sonuna kadar düzenlenen eğitimlerde 148 hekim ve 124 sağlık personeline ÇİLYAD Eğitimi verilmiş iken, 2010 yılı içinde düzenlenen iki sağlık personeli eğitimi ile bu sayı yine 148 hekim ve 181 sağlık personeline ulaşmıştır.2007 yılından beri  altı adet ÇİLYAD Doktor Eğitimi ve bu eğitimle beraber yedi adet ÇİLYAD Sağlık Personeli Eğitimi düzenlenmiş olacaktır.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.