banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çevre sorunları ekonomiyi olumsuz etkiliyor

Çevre konusunda hizmet veren şirketleri bünyesinde barındıran özel bir firma, çevre sorunlarının ekonomiyi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Numan Çakır, “Doğal kaynakların giderek azalması, ekonomik faaliyetleri doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla Ar-Ge ve inovasyona gereken önem verilirken, çevrenin unutulmaması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Çevre sorunlarının ekonomiye olumsuz etkileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Numan Çakır, “İnsanların yaşamı ve yaşam koşulları ekonomik gelişmelerden değil, çevresel sorunlardan dolayı tehlikeye girebilir.” dedi.

Ekonomik gelişmelerin temelinde, çevre öğelerinin toplumsal gereksinimler açısından verimli kullanılıp kullanılmadığı sorununun yattığını dile getiren Çakır, “Çevresel değerlerin ekonomik ve ticari faaliyetler sebebiyle bozulması, üretim ve tüketim arasındaki dengeyi oldukça olumsuz etkiliyor. Bu da direkt olarak ekonomiye tesir ediyor” diye konuştu. Çakır, Çevre kaynaklarının verimliliği ve kalitesinin birlikte algılanarak ekonomik olarak da denge sağlanabileceğinin de altını çizdi.

Doğal kaynakların giderek kıtlaşmasının sanayiyi, dolayısıyla da üretimi ciddi anlamda etkileyeceğini ifade eden Çakır, “Kıtlığa karşı mücadele ekonominin en temel maddeleri arasında yer almaktadır. Ekonomik alanda Ar-Ge ve inovasyon konularına gereken önem verilirken, çevrenin de korunması amaçlanmalı ve doğanın yaratacağı faydanın kısıtlı olduğunu düşünülmelidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.