banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Cep telefonu eroin bağımlılığı gibi

Cep telefonu, SMS, internet, bilgisayar oyunu bağımlılığı vakaları son 3 yılda zirve yaptı. Balıklı Rum Hastanesinden Prof. Dr. Mansur Beyazyürek uyarıyor:Cep telefonunu evde unutan biri, eroin bulamayan eroinmanın ruh halini yaşıyor.

Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Klinikleri Şefi Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, teknoloji ürünlerinin yarattığı bağımlılık vakalarında son 3 yılda ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Türkiyede bu konuda yapılmış bilimsel bir çalışmanın bulunmadığını belirten Prof. Dr. Mansur Beyazyürek şöyle konuştu: Bilgisayarı bozulan, internet erişimi aksayan, cep telefonu kaybolan, kablolu TVsinde yayını bozulan insanlarla diyalog kurmayı deneyin, tıpkı bir madde yoksunluğundaki bireyin özelliklerini taşıyorlar. Huzursuz, sıkıntılı, öfkeli ve mutsuz. Cep telefonunuzu evde unutsanız, eroin kullanan birinin eroin bulamadığındaki ruh halini yaşıyorsunuz.

Teknoloji bağımlılarına uygulanan tedavi ile uyuşturucu bağımlılarına uygulanan tedavi  benzer. Ancak teknoloji bağımlılarının tedavisi daha umut verici.

Çocuklarımın eğitim hayatı bitti doktor!

Tedavi için başvuran bir babanın, 2 çocuğunun başarılı birer eğitim hayatları varken, bilgisayar oyununa bağımlı olmalarından sonra eğitimlerini noktaladıklarını anlattığını belirten Prof. Dr. Mansur  Beyazyürek, Özellikle gençlerde, çocuk dediğimiz yaşta gençlerde teknoloji bağımlılığının yaygın olmasının Türkiye için çok ciddi bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ne yapıp edip, çocukları 10 yaşına kadar internetten ve bazı teknoloji ürünlerinden uzak tutalım dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.