banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Çatışmalar nedeniyle araçlarını satıyorlar

Diyarbakır’da son zamanlarda yaşanan çatışmaların toplumda oluşturduğu sıkıntılar, halkı farklı arayışlara itiyor.

Çatışmalar nedeniyle oluşan maddi sıkıntılarını gidermeye çalışan bazı Diyarbakırlılar, Diyarbakır Açık Oto Pazarı’na getirdikleri araçlarını satmak zorunda kalıyorlar.

Esnafın ve işadamlarının artık kentte iş yapamaz hale geldiklerini anlatan Diyarbakırlılar, çatışmaların sonlanmasını istediklerini söylediler.

Diyarbakır’ı terk etmek için arabasını satılığa çıkardığını dile getiren Cemil Kösecan, “Diyarbakır’da huzur kalmamış, hayat durmuş. Bugün kime sorsanız, size kan ağladıklarını söyleyecekler. Buradan kaçmak için arabamı satmaya getirdim. Başka çalacak kapım yok. Artık ne gece ne de gündüz uyuyabiliyoruz, can güvenliğimiz yok. Güneş batmadan eve girip kapıyı kilitliyoruz. Kentte esnaf ve işadamları iş yapamıyor. Kimileri mecburiyetten dolayı arabalarını satmaya getiriyorlar. ‘Arabamı sattıktan sonra kaçıp gideyim’ düşüncesindeler. Bundan dolayı çok üzgünüz.” dedi.

Olaylar nedeniyle önce işyerini kapattığını ve şimdi de arabasını satmaya getirdiğini ifade eden Hacı Halit Özbek isimli esnaf ise “Yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur durumdayız. Olaylardan dolayı arabamı satıyorum. İşyerlerimizi kapattık. Artık evlerimizi de satacağız. Malımız gitti, hepsini satacağız Bu yaşananların nedeni nedir? Bir canımız var, onu da almak istiyorlar. Tüm yetkililere sesleniyorum, savaşın bitmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman, M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.