banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Cam silen çocuklar trafikteki tehlikeyi umursamıyor

Diyarbakır’da trafik akışının yoğun olduğu hemen hemen tüm kavşaklarda çocuklarının otomobil camlarını silmeye çalışmaları, hem kendi hayatlarını hem de sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor.

Kentteki hemen hemen tüm trafik ışıklarının bulunduğu kavşaklarda ellerindeki temizlik deterjanları ve cam silicilerle arabaların camlarını silmeye çalışan çocukları görmek olağan bir hal aldı.

Kırmızı ışıkta bekleyen araçların ön camlarını silen çocuklar, yeşil ışığın yanmasıyla hareket eden araçların arasında kalarak kendi hayatlarını riske ediyor veya sürücülere zor anlar yaşatarak kazaların yaşanmasına sebebiyet veriyorlar.

Kimi zaman trafik ışıklarında, kucaklarında bebekleriyle dilenen kadınları da görmek mümkün. Sürücüler ise çokça şikâyet ettikleri bu durum karşısında yetkililerin önlem almamasına tepki gösteriyor.  

Şu an okulda eğitim görmesi gereken çocukların bu şekilde trafik ışıklarında hayatlarını tehlikeye atmalarının doğru bulmadıklarını belirten bazı vatandaşlar da devletin ve belediyenin çocuklara sahip çıkması gerektiğini söylediler.

Bu çocukların topluma kazandırılması gerektiğini dile getiren sürücüler, çocukların cam sildikleri noktalarda zabıtaların olması gerektiğini ve duruma kayıtsız kalınmasına bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Çocukların sokaklarda, şehrin işlek caddelerinde sahipsiz bir şekilde dolaşıp para kazanmak için olmadık işler yaptıklarını belirten sürücüler, bu konuda özellikle ailelerinin uyarılması gerektiğini söylediler.

Çocukların böyle trajik bir hayatın içine sürüklenmesinin sosyal, psikolojik ve ekonomik nedenlerden kaynaklandığına dikkat çeken uzmanlar, bu konunun özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yerel yönetimlerin sorumluluk alanına girdiğine dikkat çekerek bu kurumların tedbirler alması gerektiğini belirtiyorlar.  

Trafik ışıklarında bekleşen çocuklardan G.O.G’nin anlattıkları ise durumun uzmanların tespitini doğrular nitelikte.

G.O.G, “7’nci sınıfa gidiyorum. Annem ve babam boşandığı için anneme bakmak zorundayım. Kimse bize bakmıyor. Okulda olmam gerekirken burada araba camı siliyorum. Devletin bize yardımcı olması gerekiyor. Ben de bir çocuk olarak okulumu düzgün bir şekilde okumak istiyorum.” dedi. (Hamza Adiyaman / Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.