banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Çakır'ın tayini çıktı

500 yataklı Devlet Hastanesinin, Baştabibi Ahmet İdris Çakır’ın tayininin Balıkesir’e çıktı. Trabzonlu olan Başhekim Çakır, Şanlıurfa Araştırma Hastanesine Sivas Devlet hastanesi baştabipliğinden gelmişti.

 

ÇAKIR “NELER YAPTI”

Hastaneye başvuran hasta sayısı giderek arttı. Modern cihazlarlarla hastane donatıldı, mali bütçesinde yüzde yüzlük artış yaparak hizmet noktasında hastaneye parasız bırakmadı. Bununla yetinmeyen Başhekim Çakır, birçok cihazı da ilçe hastanelerine bağışlayarak ilçe hastanelerindeki eksiklikleri de giderdi.

 

Başhekim Çakır, Hastanenin Kalite çalışmalarına ve hasta haklarına büyük önem verdi. Başhekim Çakır, Başlangıçta 43 olan aktif hizmet veren poliklinik sayısı 93e çıkardı. Hemodiyaliz ünitesinde her hasta için lcd televizyon alındı, hastanede, internet üzerinden ve sms ile randevu sistemi başlattı. Onkoloji hastalarına hizmet vermek üzere kimyasal tedavi ünitesini açtı. Hastaların polikliniklerde sıkıntı yaşamaması için yeterli sayıda bekleme koltukları aldırdı. Polikliniklerde hasta mahremiyetinin sağlanması ve daha verimli hizmet için mobilyalar yeniledi. Misafirhane klimalı olarak inşa edilip halkımızın hizmetine sundu. Hasta yakınları için kapalı ve açık mekân yaptı.

 

 Hastane kardiyoloji kliniğine 2 adet yüksek çözünürlüklü ekokardiyografi cihazı alınmasını sağladı. Hastane ameliyathanesine kalp damar cerrahisi ameliyatları için yeni kalp-akciğer pompası aldırdı.

 

Acil laboratuarı ile acil servis ve yoğun bakımlar arasında numune transferi için pnömatik sistem kurulmasını sağladı. Acil serviste monitörlü gözlem odaları hizmet vermeye başlanmasını sağladı.

Sağlık kurulu kayıt birimine dijital kamera sistemi kurularak hastaların vesikalık fotoğraf getirme mecburiyeti ortadan kaldırıldı. Medikal oksijen üretim sistemi kurularak ortam havasından medikal oksijen üretimi ile hastaneye yıllık 600.000 tl üzerinde tasarruf sağlanması amaçlandı, hastane bahçesine çelik kontrüksiyon ve ahşap kaplamalı kamelyalar yaptırılarak vatandaşa dinlenme alanları oluşturdu, seyyar diyaliz cihazı alımı yapılarak yoğun bakımda yatan hastalara yatağında diyaliz hizmeti sunmaya başlanmasını sağladı. Hemodiyaliz ünitesinde hizmet alan hastalara kahvaltı servis hizmeti verilmeye başlanmasını sağladı. Merkez köyler dâhil olmak üzere hastalarımız evlerinden alınarak tekrar evlerine bırakılmasını sağladı.

 

Ahmet Çakır, tayini ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada: "Şanlıurfa’mıza ve şahsıma hangisi hayırlı ise onun olmasını istiyorum. Ben, Şanlıurfa’yı ve Şanlıurfalıları çok sevdim. Elimden gelen tüm hizmetleri vermeye çalıştım." dedi.

 YENİURFA GAZETESİ

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.