banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Buzlanma ve don olaylarına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; öğleden sonra Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve İnebolu ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, bölgenin güneydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 8/13

Ankara: Parçalı bulutlu -4/4

İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu 5/12

Adana: Parçalı bulutlu 4/18

Diyarbakır: Parçalı bulutlu -3/12

Batman: Parçalı yer yer çok bulutlu -3/10

Van: Parçalı yer yer çok bulutlu -9/4

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.