banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Bütün hemşireler yılın hemşiresi seçildi VİDEO ve FOTOĞRAFLI
Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Şanlıurfa’da çeşitli hastanelerde görev yapan hemşireler bir araya gelerek kurduğu Sağlıklı Kadınlar Derneği (SAKDER), çalışma şartlarının zorluğundan ve yaşadıkları sıkıntılardan dolayı bütün hemşireleri yılın hemşiresi ilan ederek hemşireler adına Hastane Başhemşirelerine plaket verdi.



Sağlıklı Kadınlar Derneği (SAKDER) hemşireler gününü Şanlıurfa Belediyesi Nikah ve Kongre salonunda düzenlediği bir programla kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa Şanlıurfa’daki hastanelerde görev yapan hemşirelerin yanı sıra eczacı ve doktorlar ile teknisyenler katıldı.



Program hakkında bilgi veren Sağlıklı Kadınlar Derneği (SAKDER) Başkanı ve aynı zamanda 500 Yataklı Devlet Hastanesinde görevli ebe Eylem Alıcı; “Yılın hemşiresini seçmek istedik ama işimizde çalışma şartlarının zorluğu ve yaşadığı sıkıntıların zorluğunu göz önünde bulundurduğumuzda tek bir hemşireyi yılın hemşiresi seçmek bize çok doğru gelmedi. Çünkü çalışma alanlarındaki yaşadıkları zorluklar, sıkıntılar tek bir kişiyi seçmek açıkçası bizim gözümüzde biraz haksızlık olacağını düşündük. Bu anlamda da bütün hemşireleri yılın hemşiresi seçtik” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...




Programda bir konuşma yapan Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Doç Dr. Zeynep Karahan Uslu, AK Parti iktidarında ve kendisinin de aralarında bulunduğu bazı parlamenterlerin girişimi ile 50 yıldır değişmeyen hemşireler yasasının değiştiğine dikkat çekerek; “Hemşirelerin mesleğine hep derler ya beyaz melekler. Evet doğrudur. Bazen ihtiyaç duyduğumuz anlarda bir hemşirenin elinin hastaya dokunduğunda bir meleğin eli gibi gelebilir. Bu nedenle hemşireler için kullanılan beyaz melek tabiri çok uygun bir tabirdir” dedi.



Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa ise hemşirelere, dayanışmalarının yalnızca bir günle sınırlı kalmaması önerisinde bulundu.



Daha sonra hemşirelerle ilgili olarak Şanlıurfa hastanelerinde görev yapan hemşirelerin çalışmaları slayt ile gösterildi.



SAKDER’in programına Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa,AK Parti Şanlıurfa Milletvekilli Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, AK Parti İl Yönetiminden Cemil Çadak, Ramazan Kızılelma, Kadın Kollarından Melek Koyuncu, Nilgün Olcay, Belediye Meclis Üyeleri Hümeyit Bilbay, Rezzan İbrahimpaşa, Şanlıurfa’nın hastanelerinde görev yapan hemşirelerin yanı sıra eczacı ve doktorlar ile teknisyenler katıldı.



Hemşireler günü etkinliğinde sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarını anlatan slayt gösterisi de yapıldı. Verilen kokteyl ile program sona erdi.

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.