banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Burun Deliği Olmadan doğdu

Doğumunun hemen ardından yoğunbakıma alınarak solunum cihazına bağlanan Alsaç bebek doğumun 5’inci gününde ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından burunundan nefes almaya başlayan bebek 6 ahfat sonra taburcu edilecek.
Şanlıurfa’da tıp’ta ender görülen vakalardan birine müdahale edildi. Doğuştan burun delikleri bulunmayan alsak bebek doğumun hemen ardından solunum cihazına bağlanarak Yenidoğan Yoğunbakımda müşahade altında tutuldu.
OSM Ortadoğu Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Rafet Keleş tarafınan muayene edilen Alsaç Bebek acil ameliyat kararı ile ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından burnuna stent takılan bebek, 6 hafta boyunca yenidoğan yoğun bakım ünitesinde gözlem altında tutulacak.
Bu vakanın 8 bin canlı doğumda bir görüldüğünü belirten Doktor Rafet Keleş, kritik geçen ameliyatın risklide olduğunu, operasyon esnasında beyinin ve kafa tabanına zararme ihtimalinin bulunduğunu beyne sıvı kaçağının yaşanabileceğini göz önünde bulundurarak çok titz davrandıklarını belirtti.
Ameliyatın ağız yoluyla yapılmasının daha kolay olduğunu ancak damağından yapılacak kesi sebebi ile hastanın beslenmesinin zorlaşacağı göz önünde bulundurulara zor olan yolu tercih edip ameliyatı  mikroskop altında burun yolunu kullanarak yaptıklarını söyledi.
45 dakika süren ameliyatla burun delikleri delinen bebeğin burnunun kapanmaması için burun deliklerine silikon sonda takıldı. Artık burnundan rahat bir şekilde nefes alabilen saç bebek Yenidoğan yoğunbakım ünitesinde takip ediliyor.

Op. Dr. Rafet Keleş / KBB Hastalıkları Uzmanı
Bebeğimiz Alsaç başka bir merkezde doğum yaptıktan sonra burun delileri tıkalı olduğu için yoğun bakıma kaldırılmış yeni doğanlar ağızdan soluk alıp vermeyi bilmediği için genelde burundan nefes alırlar. Bebek alsaç’ın burun delikleri doğuştan tıkalı olduğu için ağızdan nefes alamadığı i çin makineye bağlanmış Urfa’da da daha önce bu ameliyatlar yapılamadığı için il dışına sevk edilirdi. Bebek Alsaç, 5 günlük iken bize geldi. 45 dakika süren bir ameliyat yapıldı ameliyatımız burun deliklerinden girerek ameliyatı yaptık burun deliklerinden 2 adet nefes alabilmesi için sonda yerleştirildi. Bu sonda 6 hafta kalacak. 6 haftadan sonra bu sondalar çıkarılacak bebeğimizin sağlık durumu şu an gayet iyi solunum makinasından ayrıldı ve kendi kendine nefes alıp vermekte.

Balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.