banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Bursa İkra Der'den yeni bir hizmet kapısı daha

Bursa İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İkra Der) yeni bir hayır kapısını daha hizmete açtı. Yaptığı sosyal ve kültürel faaliyetlerle öne çıkan İkra Der, Yıldırım ilçesine bağlı Yiğitler semtinde açtığı temsilcilikle temsilcilik sayısını 9’a çıkardı.

Ferhat Dikgöz’ün sunuculuğunda gerçekleşen açılış programı Seyfullah Arslan Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra İkra Der Genel Başkanı Zeki Aras bir konuşma yaptı. 2008 yılında İkra Der’i kurduklarını anlatan Aras, neredeyse her yıl Bursa’nın farklı bir yerinde yeni bir temsilcilik açarak derneklerine bağlı 9 temsilciliğe ulaştıklarını söyledi.

Bugüne kadar derneklerinde işlenen sohbet konuları ve yapılan seminerlerin yanı sıra Kur’an dersleri ile birçok insanın bilinçlenmesini sağladıklarını belirten Aras, “Allah’a hamdolsun bu kardeşlerimizin ihlaslı ve fedakarca çalışmalarının bir ürünüdür. Yiğitler temsilciliğimiz tutulduğu zaman harabe gibiydi ama hamdolsun kardeşlerin fedakarca çalışmaları bu harabe yapı gördüğünüz üzere ışık saçan nadide bir mekan haline geldi.” şeklinde konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı Mahmut Aytekin ise Allah’ın anılacağı mekânların açılmasının öneminden bahsederek, “Biz umuyoruz ki her açılan derneğimiz her açılan temsilciliğimiz ve her toplulukta oturan kardeşlerimiz bu gayeyle oturuyorlar. Bu gayeyle bir araya geliyorlar. Acaba biz Yiğitler’de bir tane daha gence ulaşıp onu kötü alışkanlıklardan nasıl koruyabiliriz. Demin Zeki hocamın da belirttiği gibi insanın girmeye çekindiği böyle bir yeri nur kaynağı, nur fışkıran iman fışkıran bir yere nasıl çevirebiliriz? Diye düşünmemiz gerekiyor. Şu harabe yer nasıl ışık saçan, hakikat saçan bir yere dönüşebiliyorsa biz de Allah’tan uzak kalmış bir gencin kalbine girerek onu Allah ile nasıl tanıştırabiliriz? İşte bizim bu temsilciliklerimizin bu derneklerimizin asıl gayesi budur.” şeklinde konuştu.

Program yapılan konuşmaların ardından Grup İkra sanatçılarından Nurullah Aslım ve Yasin Arslan’ın seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam etti.

Program seslendirilen ilahilerden sonra verilen ikramlar birlikte son buldu.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.