banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Bu mucize alet insanı gençleştiriyor

Sağlık teknolojisinin son ürünü likopit sayesinde insan vücudundan alınan yağların bir defa da enjeksiyonu ile istenilen sonuç elde edilmeye başlandı.

Konunun uzmanı Doktor Selahattin Tulunay, gençlik iksiri likiputun maharetini şöyle anlatıyor:

İnsanoğlu daima dinç ve genç görünmek ve öyle de kalmak istemiştir. Zaman içinde yerçekimine bağlı olarak yüzümüzün belli yerlerindeki yağ dokuları yer değiştirip daha aşağı bölgelere inerler. Böylece oluşan boşluklar ve çöküntülü bölgeler ise bizim yaşlı görünmemizi sağlayabilir. Aynı şekilde el sırtındaki yağlı kısmın erimesi sonucu deri buruşur ve diğer bir yaşlılık belirtisi görünür hale gelir.

Yüz ve el açıkta olduğu için her zaman dikkat çekmiştir ve insanlar bunlara çok ihtimam gösterirler.

Bu açıkları kapatmak için çeşitli kimyasal dolgu maddeleri çıkarılmış ve bunların insan vücuduna en uygun olanı ve insan vücuduna zarar vermeyeni bulunmaya çalışılmıştır ki bu da hiyaluronik asitten yapılan dolgu maddeleridir. Bunlar vücutta ortalama 6- 12 ay kalır ve kaybolurlar.
Nihayet 90 lı yılların sonuna doğru insanın kendi yağ dokusu dolgu maddesi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Fazla yağlı bölgelerden alınan yağlar, kısa bir işlemden geçirildikten sonra çökük bölgelere veya şişirilmesi gereken yerlere enjekte edilmiş ve başarılı sonuçlara ulaşılmıştır. Bu yağ dokusu sonuçta tamamen kaybolmamakta ve % 20- 30 oranında kalıcı olmakta idi. Uzun yıllar bu konu yüzde uygulanarak ve tutunan yağ dokusu oranı artırılmaya çalışılarak devam edilmiştir.

Ancak çökük bölgelere doldurulan yağlardan geride kalan miktarlar yetersiz olunca birkaç defa yapma gerekliliği gündeme getirilmiş ve bu uygulama sonunda aynı bölgeye 2 veya 3 uygulama yapılıp her seferinde tutan miktarlar üst üste gelince o bölgenin tamamen dolması sağlanmıştır.

AMA SİSTEM TAMAMEN DEĞİŞTİ

Nihayet son yıllarda geliştirilen bir alet ( LİPOKİT ) sayesinde alınan yağların bir defa da enjeksiyonu ile istenilen sonuç elde edilmeye başlanmıştır. Tarafımızdan ilk defa İstanbul a getirilen bu alet kapalı sistem bir yağ transfer sistemidir.( Lipokit ve özel şırıngası ile santrifüje edilen yağdan, saf adipoz yağ dokusunun toplanmasını sağlamaktadır. 4000 devirde 8 dakika süren santrifüj sonunda yaşlı ve yorgun, ölümü yakın yağ dokusu parçaları triglisendler ve sular ile pistonun filtrelerinden geçip üstte birikirler. En altta ise kan maddeleri birikir. Ortada biriken kısım, saf adipoz yağ dokusu olup içinde milyonlarca kök hücre içermektedir.



BU SAYEDE DEVRİM SAYILABİLECEK OLAYLAR OLMUŞTUR.

Dr. Tulunayın yazısınının diğer bölümünü okumak için bir sonraki sayfaya geçiniz


« geri1·2ileri »

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.