banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Türkiye

Bölgedeki olaylar nedeniyle ballar depolarda kaldı

Bölgede artan şiddet olayları nedeniyle ürettikleri balları depolarda kalan bal tüccarları, olayların biran önce durmasını istiyor. Bu yıl bal veriminde memnun olan tüccarlar, ürettiklerini piyasaya satamamaktan yakınıyor.

Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle birçok sektör zarar gördüğü gibi arıcılık sektörü de aynı zarardan nasibini aldı. Olaylar nedeniyle piyasaya sokulamayan yüzlerce ton bal depolarda kaldı. Balları depolarda kalan üreticiler ise mağduriyetini dile getirerek olayların durmasını bekliyor.

Yüzlerce ton balı, ambarlarda kalarak binlerce aile mağdur oldu. Alıcı bulamayan bal üreticileri, umutlarını bölgede yeniden huzurun tesis edilmesine bağlıyor. Bitlis Arıcılar Birliği üyelerinden Çetin Kaya, bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle ürettikleri balların stoklarda kaldığını ifade ederek, biran önce şiddetin sonlandırılması, huzurun yeniden tesisi edilmesini istediklerini belirtti.

Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde yaptıkları kulübelerde bal, ceviz ve yerli mahsulleri satan Sedat İşbara ise aldıkları balların olaylar nedeniyle ellerinde kaldığını ifade etti.

İşbara, şunları söyledi: “Yıllardır bu yol üzerinde ceviz ve bal satıyorum. Hiçbir zaman bu kadar işlerin durma noktasına geldiğini görmedim. Olayların başlaması ve yollarda araçların yakılmasından sonra tamamen işlerimiz durma noktasına geldi. Yabancılar güvenlik olmaması nedeniyle Bitlis-Diyarbakır Karayolunu kullanmıyor. TIR’lar bu yollardan kesildi. Çok nadir TIR geçişleri oluyor.

Gelenler de artık korkudan durarak alışveriş yapmıyor. Eskiden çok güzel iş yapıyorduk. Ekmeğimizi burada kazanıyorduk. Bu yıl aldığımız ürünler olaylar nedeniyle elimizde kaldı. Ne satabiliyoruz ne de aldıklarımızın parasını ödeyebiliyoruz. Tek temennimiz olayların durması ve huzurun yeniden hâkim olmasıdır.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.