banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Biyonik kulak kulanıcıları Urfa'da bir araya geldi

Programa Dernek Yöneticileri, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran ve COCHLEAR IMPLANT kullanıcı ve aileleri katıldı.

Ülkemizde halk arasında Biyonik kulak olarak bilinen Koklear implant; doğuştan veya sonradan oluşan iç kulak tipi işitme kayıplarında; klasik ve dijital işitme cihazları ile duymaları mümkün olmayanlara ameliyatla takılan ve tamamen bilgisayar teknolojisi ile çalışan bir iç kulak protezidir. Ülkemizde 1987 den beri yapılan Koklear implant (biyo kulak) uygulaması çok ileri bir düzeye ulaşmıştır.

Bu cihaz takıldığı 8500 den fazla çocuk ve yetişkin vatandaşımız Koklear implant ile işitmelerine kavuşarak duyduklarını anlamaya, ayırt etmeye, konuşmaya başlamışlardır. Bu sistem sayesinde küçüklerimiz tahsilini tamamlamaktadır. Yaşıtlarının hayat standardına kavuşmaktadırlar. Yetişkinler ise mesleklerini, işlerini yapabilmekte ve işitmenin mutluluğunu yaşamaktadırlar. Dernek olarak biz öncelikle doğuştan engelli çocuklarımızın işitmelerine kavuşmalarını sağlayacak bir faaliyet akışını kendimize misyon edindik. Çünkü bu tedavide doğuştan engellilerde sistemin belli bir yaşa kadar takılması çok önemlidir.

Kamuoyunda pek bilinmeyen ancak çok ileri derecede işitme engelliler için tek çözüm olan bu sistemden sayıları oldukça yüksek olan işitme engelli vatandaşlarımızın bilği edine bilmesi için bu çalışmaları ve toplantılarımızı sürdürüyoruz…

Bu kapsamda yapmış olduğumuz bugünkü Programda Av. Mustafa Koyuncu COCHLEAR IMPLANT Derneği Başkanı, İl sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Duran ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Ana Bilim Dalı uzmanı Yrd. Doç. Dr. İmran Şan program ile ilgili gelen davetli misafirler bilgiler verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.