banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bitlis'te bölünmüş ve boşanmış ailelere ekonomik destek

Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü; bölünmüş, boşanmış ve eşi cezaevinde olan 540 aileye ekonomik destek sağlıyor. 540 aileye her ay 250 bin TL ekonomik destek sağladıklarını belirten Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, mağdur ailelere olan desteklerini sürdüreceklerini açıkladı.

Çakan, cezaevinde bulunan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 130 mahkûm eşine çocuklarının ihtiyaçlarının giderilmesi için ‘Aile yanında yardım desteği’ sağlandığını belirtti.

Boşanmış, parçalanmış ve yetim olan 410 aileye de ekonomik destek sağladıklarını vurgulayan Çakan, şunları dile getirdi: “Bizler her zaman mağdur ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için çalışma yürütüyoruz. İlimizde de mağdur, yetim, boşanmış ve eşi cezaevinde olan ailelerimiz var. Bu ailelerin hayatlarını daha rahat sürdürmeleri ve çocuklarının bakımlarının yapılması için yardımda bulunuyoruz.” dedi.

Okuyan çocuklara verilen yardımlara da değinen Çakan, “Özellikle bu ailelerin okul okuyan çocuklarının eğitimlerini sürdürebilmeleri için yapılan yardımlar kapsamında okul öncesinde okuyan öğrenciye aylık 376 TL, ilk ve orta öğretimde okuyan öğrenciye 565 TL ve lisede okuyan öğrenciye ise 602 TL yardımda bulunuyoruz. Bu yardımlarımız her ailede bir öğrenciye yapılıyor.” diye konuştu.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.