banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün

Bitlis'te 3'ncü basamak yoğun bakım ünitesi açıldı

Bitlis Devlet Hastanesi’nde daha önce 2’nci basamak hastalar için hizmet veren ünite yenilerek üniversiteler düzeyinde olan 3’ncü basamak hizmet vermeye başladı.

Konu ile ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Erdal Dilekçi, fiziki şartlarının da göz önünde bulundurularak yeniden yaptırılan yoğun bakım ünitesi sayesinde dışarıya sevklerde azalma yaşanacağını söyledi.

Dilekçi, bu tür yoğun bakımların araştırma hastanelerinde bulunduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Yaklaşık 1 yıl önce 12 yataklı, birinci basamak olarak hizmete giren yoğun bakım ünitemiz hasta yakınları tarafında 4 ay önce tahrip edildi. Burada çalışan bir personelimizin darp edilmesi ve fiziki koşullarına zarar verilmesinin ardından bir süre hizmet veremez duruma gelmişti. Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler sonrasında kapasitemizi 14 yatağa çıkararak, hem de 3’ncü basamak yoğun bakım şartlarını sağladık.”

Hasta kabulüne başladıklarını da sözlerine ekleyen Dilekçi, “Bölgemizin şartların nedeniyle hasta sevkleri ve hasta mağduriyetleri yaşamaması için önemli bir gelişme. Bu tür yoğun bakım servisleri özellikli ve üniversite hastanelerinde hizmet veren bir seviyedir. Şu anda hastanemizde yoğun bakım hizmeti anlamında üniversite seviyesinde hizmet verilmektedir. Bitlisimize ve hastanemize hayırlı olsun. Güzel bir klinik oldu. Burada anestezi uzmanlarımız 24 saat nöbet tutuyor. Birinci ve 2’nci sınıf basamaklardan farkımız enfeksiyon hastaları için izole odası, özellikli hastaların ciddi şekilde bakılması ve ventilatörlerin sayısının artırılması gibi gelişmeler sağlandı.” dedi.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.