banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Bitkisel soyguna nihayet reklam yasağı geldi
Toplumun sağlığını korumak amacıyla kurulan Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, halkı kandırarak umut tacirliği yapmak suretiyle servet edinenlere karşı nihayet harekete geçti.

Söz konusu iki bakanlık, iddia ettikleri pek çok özellikten yoksun bulunmasına rağmen ithal edilmesine ve satılmasına göz yumdukları pek çok bitkisel ürüne aradan geçen 5 yıldan sonra "tanıtım yasağı" getirdi.
Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 50'nin üzerinde bitkisel ürünün televizyon ve radyolarda tanıtımını yasakladı.
Ürünler arasında tüy dökücü kremden bala, altın çilekten zayıflatma ürünlerine kadar çok sayıda marka bulunuyor. Dr. Ömer Coşkun'a ait tüm ürünler de tanıtımı yasaklananlar arasında yer alıyor.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), daha önce de ilgili bakanlıklardan gelen yazılar üzerine çeşitli ürünlerin tanıtımını yapan bazı kuruluşlara bir dizi yaptırımlar uygulamıştı. Ne var ki, bazı yayıncı kuruluşların bu ürünlerin tanıtımına hâlâ devam ettiği belirlendi.
RTÜK, ortaya çıkan durum üzerine daha titiz bir çalışma yaptı ve bakanlıkların yasaklama gerekçelerini ortaya koydu. RTÜK, ortaya çıkan sonuçlar uyarınca yayıncı kuruluşları yeniden uyardı. Devamı halinde yasal prosedürün uygulanacağı bildirildi.
Bakanlıklar tanıtım yasağı gerekçelerinden bazılarını şu şekilde sıraladı: "İthalat ve üretim izinlerinin olmaması. Tedavide etkinliği ve emniyeti kanıtlanmamış olan, tüketicilere yönelik aldatıcı ve yanıltıcı reklamların yapılması."

REKLAMI YASAKLANAN ÜRÜNLER

- Dr. Ömer Coşkun ürünleri (sayıları 20'yi geçiyor),
- Clavis markalı tüm ürünler,
- Tütüneson,
- African mango,
- altın çilek,
- aslan perçemi,
- Orjin krem,
- Elma Kron,
- tüm bal tanıtımları,
- Diyason,
- Minoxil deri spreyi,
- Ozoderm Hair Grey,
- Pharmaton,
- Clavis Panax,
- arı sütü,
- Restoria Discreet Colour Restoring Cream,
- Gray Away,
- Romadur Sprey,
- Orjin,
- SunFlower Krem,
- Epilamor,
- Bioser,
- ozon yağı,
- Foot Care,
- Body Care,
- keten tohumu,
- Furkan Çay,
- B-Sucess,
- V-Pills,
- Maurers,
- Ekvator Krem,
- Bioser Ağrı Kesici Jel,
- Thinx Cream.


- İnsanların sağlığı ile oynayan, ceplerini boşaltarak haksız kazanç sağlayan bu şirketlere karşı bir yaptırım gücünüz yok mu?
- Hükümet olarak, çıkardığınız yasaları, halkı mağdur etmeyecek, sağlıklarını bozmayı engelleyecek, ceplerinin boşaltılmasının önüne geçilecek bir düzenleme ile yasa çıkarma kabiliyetiniz yok mu?
- Yoksa bazı çevrelerin iddia ettiği gibi bakanlıklarda kimi odaklarla bu halkın umudunu sömüren şirketler kolkola mı çalışıyorlar?
- Bu ürünleri satabilmek için söz konusu şirketler, normal reklamlara ödenenden kat kat fazla para ödüyorlar. Vicdanlarda mahkum edilen bu ürünlerin satışına alet olmak istemeyen bir avuç cengaver medya, uzun süreden bu yana soygun düzenine karşı feryat ediyor. Burada bir haksız kazanç sistemi var diye yayın yapıyor. Ey iki bakanlığın ilgileri, bu feryadı duymanızın önündeki engel bugüne kadar ne oldu?
Rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.