banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Bitirilemeyen mezbahane nedeniyle halk mağdur oluyor

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bulunan eski hayvan pazarının il dışına taşınmasının ardından kesilecek hayvan kesimi ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılması planlanan mezbahane, iki defa ihaleye verilmesine rağmen bitirilmemiş olması halkı mağdur etmeye devam ediyor.

Eyübiye’nin Yenice Mahallesi’nde 3 bin 100 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilen ve günlük 2 bin 500 adet küçükbaş, 500 adet de büyükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip olarak planlanan mezbahane, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde ihaleye verilmişti.

2014 yılında teslim edileceği belirtildiği halde bir türlü bitirilemeyen mezbahane, Büyükşehir belediyesi tarafından 09.04.2015 tarihinde bir daha ihalesi yapıldı. Fakat geçen bunca zamana rağmen söz konusu mezbahane hâlâ bitirilmiş değil.

Mezbahanenin bir türlü bitirilememesi üzerine Eyyübiye Belediyesi, yeni hayvan pazarında adak kesim yeri diye tabir edilen bazı yerleri hizmete koydu. Fakat bu kesim yerlerinin adak dışında kaçak kesim yapmaya başlaması üzerine belediye tarafından mühürlendi. Bu yerlerin kapanmasının ardından kaçak kesim yapanların bu sefer orta yerde kesim yapması hayvan pazarında hijyenden yoksun ve kötü bir görüntü oluşturmaya başladı.

Hiçbir düzenlemenin yapılmadığı yerlerde yapılan kesimler etrafa kötü kokular yayarken kesim sonrası hayvan atıklar ise olduğu yerde bırakılıyor.

Şanlıurfa büyükşehir olduktan yaklaşık yedi ay sonra havyan pazarını devraldıklarını belirten Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, "O bölgenin temizliği ve zabıta kontrolü ile ilgili çalışmalar yaptık. Vatandaşların günlük adak kesimi ile ilgili orada küçük bir düzenleme yaptık ve buna izin verdik. Sonra bu da suiistimal edilince biz de buraları mühürledik.” dedi.

Asıl sorunun uzun zamandan beri mezbahanenin bitirilmemiş olmasından kaynaklandığını belirten Sağlam, “Yeni hayvan pazarı altyapısı bitirilmeden taşındı. Uzun zamandan beridir yeni hayvan pazarı taşınmasına rağmen hâlâ altyapısı bitmemiş. Orada su sorunu, elektrik sorunu gibi birçok sorun var. Şu an bahsettiğimiz mezbahanenin çok önceleri açılması gerekiyordu ama hâlâ açılmamış. Biz defalarca Büyükşehir Belediyesi’ne şikâyetleri iletmemize rağmen maalesef bir sonuç yok.” dedi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.