banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Birecikli Eğitimciler, şiddete karşı çıktılar
Emin Saygın İlköğretim Okulu önünde Birecik Eğitim-Bir-Sen temsilciliği adına açıklama yapan ilçe başkanı Nahsan Aydın basın açıklamasın şu ifadelere yer verdi.”Geride bırakıtımız iki hafta içersinde basına yansıyanları dikkate alırsak 8 tane öğretmenimiz saldırıya uğramış ve bazıları ölümden dönmüştür. Üzülerek ifade etmeliyiz ki, şiddet toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Her tarafı cennet olan ülkede neredeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Biz bu gün buraya asla çocuklarımızdan, öğrencilerimizden şikâyet için toplanmadık. Buraya başta anne babalar üzere yetişkinlerin sorumlu, yetkililerin ise duyarlı davranmasını istemek için toplandık. Televizyon dizilerinde öğretmen tiplemeleri ile mesleğin saygınlığını hedef alan maksatlı yayın ve yapımların davetiye çıkardığı tehlikelere işaret etmek için toplandık.
 
Milli Eğitim Bakanı sustuğu için biz konuşmak üzere toplandık.
 
Bu gün, haftanın ilk günü bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmiyoruz. Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulana şiddeti kınıyor ve Eğitim-Bir-Sen olarak bütün kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz.
Katılımınız için hepinize teşekkür ediyoruz.” Dedi.
Yapılan basın açıklamasını ardından Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler ders başı yapmak için görev yerlerine döndüler. 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.