banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Birecik halkı sabah namazında buluştu

Birecik’te başlatılan ‘Sabah Namazında Camide Buluşma’ kampanyası kapsamında Emine Hatun Camiine gelen cemaate simit, süt, salep ikram edildi.

Bu kampanyayı insanlara namazı hatırlatmak, namazı gündeme getirmek amacıyla başlattıklarını ifade eden Emine Hatun Cami İmamı Mehmet Ali Güç, en zor vakitte olduğu için sabah namazını seçtiklerini, çünkü en zor olana duyarlı hale gelen insanların diğer namazları daha kolay kılabileceğini söyledi.

Bütün Müslümanların İslam’ı tebliğ etmekle yükümlü olduğunu ifade eden Güç, binlerin onbinlerin yaşadığı mahallede camide 5 ile 10 kişi varsa Allah’ın bunun hesabını hem hocaya hem de oradaki Müslümanların hepsine soracağını ifade etti.

Sabah namazına gelen cemaate ikramlarda bulunduklarını dile getiren Güç, “Camiye gelen her bir kişinin sabah namazına bir kişi getirmesini tavsiye ettik bu konuda Rabbim lütfetti cemaatimizden her biri bir kişi getirdi önce bir saftı sonra 2 oldu derken 4 saf oldu, bugün de kardeşlerimiz camiyi doldurdular.” ifadelerin kullandı.

Güç son olarak, “Mektupla davet çalışmamız vardı. 800 tane mektup yazdık cemaatimiz bizzat kendileri götürdü, komşularının kapılarını çalarak onları sabah namazına davet etti.” dedi. (Bahattin Coşkunkan - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.