banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Kurban bayramını huzur içinde geçirmek isteyen Diyarbakır halkı, herkesin Kur’an çerçevesi içerisinde bir arada yaşaması gerektiğini vurguladı. Halk bayramla beraber bir an evvel sıkıntılarında bitmesini temenni ediyor.

Kurban bayramının geldiğini fakat kimsede huzurun kalmadığına dikkat çeken Kazım Kaçar, “Memlekette tat, tuz ve huzur bırakmadılar. Allah için birileri araya girse bir an evvel ortamı düzeltse, yoksa her zaman ölüm nereye kadar. Bırakın bari bu memlekette Bayramı yaşayalım.” dedi.

Kur’an çerçevesi içersinde bir an önce barışın gelmesi gerektiğinin altını çizen Hacı Ramazan, “Bölgede kimse artık hayvanları kurban etmiyor. Herkes birbirini kurban etmeye çalışıyor, bizim kardeş olmamız gerekiyor ve kardeş olduktan sonra güzel kurbanlar Allah’a adarız, Kurban bayramı o zaman en güzeli olur.” İfadelerini kullandı.

Kendisinin Ankara'da yaşadığını ve bayrama buruk bir şekilde girdikleri söyleyen Mehmet Düzgün ise,  “Ben memleketime güzel duygular içersinde Bayram tatili için geldim. Maalesef buranın huzurunu bozmuşlar. Bu beni ve çevremdeki insanları çok üzüyor. Allah memleketimiz için hayırlı olan neyse onu nasip etsin.” diyerek dua etti.

“Bayramlarımız kutsalımızdır”

İstanbul’da öğretmenlik yaptığını ve kurban bayramını ailesi ile memleketi Diyarbakır’da geçirmek istediğini belirten Emre Hakan şunları söyledi: “Şehir olarak memleketimiz yaşanan çatışmalardan dolayı biraz sıkıntılı olabilir. Duamız Kurban Bayramında Allah'ın rahmet ve mağfiretinin hepimizin üzerine inmesidir. İnsanlarımızın tek isteği barışın gelmesi ve sıkıntılardan uzak bir şekilde beraber yaşamasıdır. Halk olarak çatışmalardan ve savaşlardan bıkmışız artık. Öğretmen olarak kendi topraklarımda eğitim vermek istiyorum. Bu sıkıntılar inşallah bir gün son bulur. Ölümlerin yaşanması insanlara fayda vermez.”

Hakan, sözlerinin devamında,  “Her şeye rağmen hiç kimse bizim için kutsal olan Ramazan ve Kurban bayramını yaşamamıza engel olamayacaktır.” dedi.

Bayrama çok daha sevinçli bir şekilde girmek istediklerini ifade eden Muhammed Şirin de,  “Müslümanlar için dünyada kutsal olan iki bayram vardır. Biz Müslümanlar her şeye rağmen hem Kurban hem de Ramazan Bayramını ihmal etmemeye çalışmalıyız. Çünkü en azından Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin fakir halka dağıtılması onların yüzünün gülmesi Bir Müslüman olarak bizi de onları da sevindiriyor. Bu anlamda bütün insanlar birbirlerine karşı merhamet beklerler ve herkesin merhamete ihtiyacı vardır. Kurban Bayramı her şeye rağmen bizim için çok değerli olan manevi bir bayramdır.” sözlerini kaydetti.  (Yunus Sırat /M.Sıddık Bilge - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.