banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bir dilencinin aylık kazancı?

Kanadalı bir dilencinin aylık ortalama 638 dolarlık kazancıyla kıyaslanınca, Türkiyede dilenciliğin neden krlı bir sektör olduğu daha kolay anlaşılıyor.

Profesyonel anlaşılıyor

Hürriyetin haberine göre, Prof. İsmail Coşkun ile Dr. Alek Erkilet başkanlığında bir ekip tarafından yapılan araştırma, toplumun profesyonel dilenci ile zaruret yüzünden dilenen insanı kesin çizgilerle birbirinden ayırdığını gösteriyor. Profesyonel dilencilere karşı, tahmin edilebileceği gibi olumsuz bir önyargı var. Zaruret yüzünden dilenenler ise büyük bir anlayışla karşılanıyor. Buna rağmen kazandıkları parayla yatırım yapan profesyonel dilencilerin sayısı hiç de az değil. Adananın Kozan ilçesine bağlı Turgutlu köyü sakinleri dilencilikten elde ettiği gelirle Adana ve Kozanda benzin istasyonu açıyor veya paralarını bankaya yatırıyor.

ADANADAN İSTANBULA

Araştırma, İstanbula en çok dilencinin Adanadan yöneldiğini ortaya koyuyor. Adanayı Zonguldak, Samsun ve Tokat izliyor. İstanbulda en çok dilenci ise Fatih, Eminönü, Şişli ve Beyoğlu ilçelerinde yaşıyor. Yeni ilçelerden Bağcılar ve Ümraniye de dilenci yönünden hayli zengin. Ancak en şaşırtıcı olan dilencilik çeşitleri. Araştırmaya katılanların anlattıklarından yola çıkarak dilencileri 44 farklı kategoriye ayırmak mümkün.

UMUT Çocukları Derneği Başkanı Yusuf Ahmet Kulca, trende maskeli bir çocuğa rastlıyor. Annesi Böbrek nakli bekliyor diyor. Ağız maskesinin ne alakası var diye soruyor. Ertesi hafta çocuğum lösemi hastası diye dolaştırıl dığını görüyor. Kulcanın yorumu şu: Dilenciler kendilerini koşullara ve verilen tepkilere uyarlıyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.