banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bin 500 nüfuslu köyde sağlık ocağı yok

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Abacılar Köyü (Nerip Çilağo) köyü sakinleri, bin 500 nüfusu bulunan köylerinde sağlık ocağı olmadığını ve çok mağdur edildiklerini ifade ederek, yetkililerin  sorunlarına bir an önce el atması talebinde bulundular.

Köylerinde 180 hane bulunduğunu dile getiren köy muhtarı Abdulaziz Demir, bin 500 nüfusu bulunan köylerinde sağlık ocağı olmadığını belirtti.

Hastaları olduğunda köylülerin komşu köye gittiğini söyleyen Demir, “ Gittiğimiz köyde sadece  bir doktor ve hemşire var. Onlar da bazen geliyor, bazen  gelmiyor. Genellikle ilçeye gidiyoruz. Doktor sıkıntısı orada  da var. Köyümüzde sağlık ocağı olsaydı ufak tefek hastalıklar nedeniyle başka yerlere gitmek zorunda kalmazdık.” dedi.

Köy sakinlerinden Remzi Kurşunlukaya ise köylerinde sağlık ocağı  olmamasından dolayı mağdur olduklarını belirterek, “ Havalar iyi olduğunda biz komşu köye ya da ilçeye gidebiliyoruz. Kış aylarında yollar kapandığında hastalarımızı kendi imkânlarımızla taşıyoruz. Bize en yakın olan sağlık ocağı Kuyular köyünde bulunuyor. Çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.” şeklinde konuştu.  (M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.