banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Biberondaki büyük tehlike

Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Özgür Özel, ölümcül tehlike arz ettiği için dünyanın pek çok ülkesinde üretimi durdurulan Bisfenol A (BPA) adlı kimyasalı içeren biberon ve plastiklerin zararları ve alınması gereken önlemler ile ilgili açıklama yaptı.

10 BİBERONDAN 9UN DA VAR

Biberonlar daki BPA nın tehlike saçtığını belirten Özel, Türkiye de de üretilen ve satılan biberonlar da birçok hastalığa neden olan ve bebeklerin gelişimini olumsuz etkileyen bir kimyasal madde kullanıldığının ortaya çıktığını bildirdi.

Araştırmalara göre, FDAnın izin verdiği BPA oranının 10 kat azının bile çocuklara zararlıu olduğunu ifade eden Özel şöyle devam etti:

Her 10 bibero nun 9unda bu madde var. Va tandaşlarımızın son dere ce hassas olması gere kiyor. Bu ürünleri alırken üzerinde yazması zorunlu olan BPA içermez etiketli olanlarını ter cih etmeleri, geçici bir tedbir olsa da çok hayatidir. Biberonlar Bisfenol A içeren Po likarbonattan üretiliyor. Bisfenol A, biberondaki sıvıya geçen, hormon sistemine zarar veren bir kimyasal. Bibero nun ambalajındaki PC7 yazısı ya da geri dönüşüm üçgeni içindeki 7 rakamı, ürünün içeriğinde Po likarbonat kullanıldığını belirtiyor. Su şişelerinde, damacanalar da, saklama kapları gibi pek çok üründe var.

ACİLEN GÖREVE ÇAGIRIYORUZ

Biz eczacılar, dünyanın bir bir yasakladığı bu kimyasalı içeren ürünlerin üretiminin bir an önce dur durulmasını istiyor, yasal zeminin oluşturulması için yetkilileri acilen göre ve çağırıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.