banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Sanlıurfa Başbakan

Beyin Ferçli Çocuklar için seferber oldular
SERÇEV– Serebral Palsili(Beyin Felçli) Çocuklar Derneği ile Şanlıurfa Belediye’sinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve Sabancı vakfının desteği ile Şanlıurfa’da 107 çocuk için Fizyoterapistleri kapı kapı dolaşıp ailelere eğitimler veriyor. Kayıtlı ve bilinen 370 Serebral Palsili hastanın bulunduğu Şanlıurfa’da, kurumların ve ailelerin katılacağı 15 Şubat’ta Şair Nabi Kültür Merkezinde bu kapsamda bir eğitim semineri planlanıyor.

Şanlıurfa Belediyesi ile SERÇEV’in seminerde, Pediatrik Ortopedistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Muharrem İnan, Çocuk Fizyoterapistleri Derneği Başkanı Uzman Fizyoterapist Feride Bilir ve SERÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Kurnaz Serebral Palsi konusundaki eğitimleri saat 09.30 ile 15.00 arasında gerçekleşecek.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da konuşmacı olarak katılacağı Serebral Palsili ailelere yönelik eğitim semineri hakkında SERÇEV– Serebral Palsili(Beyin Felçli) Çocuklar Derneği yönetim kurulu başkan yardımcısı Seher Arslan şu ana kadar bu kapsamdaki çalışmalarda 120 aileyi ön ziyaretlmer gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şanlıurfa’daki Serebral Palsili hastalara yaptıkları ön ziyaretlerin ardından fizyoterapistleri yönlendirildiklerinin altını çizen Arslan,”Bir hafta içerisinde yapılan ön çalışmalarda bölgede ve özelikle Urfa’da ailelerin beyin felçili çocuklarının tanısını koymakta zorluk çektiklerine şahit olduk.  Ailelerin Serebral Palsili hastalığı olan çocuklarını hastaneyle ve tedavi ile tanıştırmalarını istiyoruz. Ayrıca bu eğitimler sayesinde Serebral Palsili hastası olan ailelerin çocuklarına evde de gerekli eğitimi verebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.Şanlıurfa’da bilinen 370 beyin felçli hasta bulunuyor. Şanlıurfa’nın bir bu kadarda bilinmeyen Serebral Palsili hasta mevcut. Bu bize göre çok yüksek bir rakam.”dedi.

SERÇEV– Serebral Palsili(Beyin Felçli) Çocuklar Derneği yönetim kurulu başkan yardımcısı Seher Arslan, Devletin Serebral Palsili hastalığı bulunan çocukların tedavisini karşılamasına rağmen Şanlıurfa’daki ailelerin ve hasta yakınlarının bu konuda haklarını da bilmediğini dile getirdi.
Şanlıurfa Belediyesi ile yürüttükleri bu çalışma ile 4 fizyoterapistin bir hafta boyunca her gün kapı kapı dolaşarak bu eğitimleri vermeye başladığını anlatan Arslan ”Fizyoterapistlerimiz ailelere evde çocuklarını oturmayı gösterse bile çocuğun hayatını değiştirecek. Ama bu tür çocuklar bu güne kadar fizyoterapi görmediği için yada aileler bu konuda eğitilmediği için beyin felçlileri çocuklarda zeka geriliği giderek artıyor. Buradan yola çıkarak Urfa’da bulunan şuan 107 çocuk için fizyoterapistler evlere gidiyor ve ailelere eğitim veriliyor. Çocuk Fizyoterapistleri Derneğinden gönüllü ve deneyimli fizyoterapistleri, Şuana kadar 93 aileye bu eğitimler verdi. 15 Şubatta Şanlıurfa belediyesi ile birlikte yapacağımız seminerde de yerel yöneticiler, ilgili kurumlar ve ailelere 6 saat boyunca vereceğimiz eğitimin işe yarayacağını düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Kendisinin de bir çocuğunun Serebral Palsili hastası olduğunu ve buradan yolara çıkarak gönüllü olarak bu işte görev aldığının altını çizen Arslan, Serebral Palsili hastası bir çocuğun gelişimine katkıda bulunduğunda çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.