banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

'Bebeklere ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü verilmeli'

0-1 yaşındaki bebeklere yönelik önerilerde bulunan Bitlis Devlet Hastanesi’nde görevli Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyhan Topçu, annelere önemli önerilerde bulundu.

Bebeğe ilk 6 ay boyunca anne sütünün dışında başka besin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Topçu, ilk 6 hafta boyunca bebeklerin günde 8 kez emzirilmesi gerektiğini söyledi.

Topçu, “6 aya kadar bebeğe anne sütü dışında su dahi verilmemelidir. İlk 6 ayın ardında bebek 2 yaşına gelene dek anne sütü yanında ek gıdalar verilebilir. İlk defa bebeğe besin verdiğinizde besinin tadını beğenmediğinde ısrarla vermeyiniz.  2 ile 3 ay sonra yine tekrar deneyiniz. 0-1 yaşındaki bebeklerin besinlerine tuz ilave etmeyiniz. 1 yaşından sonra az tuzlu ve baharatlı besinleri tüketebilir. 0-1 yaşındaki bebeklere bal verilmesini önermiyoruz. Balın alerjik reaksiyonlarından dolayı bu dönemde bal vermeyi uygun bulmuyoruz.” dedi.

Doğumdan sonra ki süreçte annelerinde beslenmesinin önemine dikkat çeken Topçu, “Bu dönemde anne, sütünün miktarını ve kalitesini etkilemesinden dolayı kesinlikle sigara içmesini önermiyoruz. Doğumdan sonra şekerli su ya da bol miktarda şekerli çay tüketmeleri yerine bol süt ve ayran tüketimini öneriyoruz. Aynı zamanda anne sütünü artıran en önemli içecek sudur. Günde en az 12 ile 14 bardak su tüketmekle beraber mevsimine uygun taze sebze ve meyve tüketmelerini öneriyoruz.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.