banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bebeklerde Retinopati Cerrahisi OSM'de

Daha önce retina hastalığından dolayı ciddi görme bozuklukları yaşayan bir çok hasta günümüzde vitrektomi ameliyatı sayesinde daha iyi bir görme düzeyine sahip olabilmektedir. Vitrektomi yönteminin erken doğan bebeklerde uygulanması işlemi, çok az hastanede yapılan bir uygulama olmakla birlikte zorlu bir işlemdir, genelde tek göze uygulanmaktadır.

Çift göze uygulama işlemi hastanemizde ilk kez yapılmıştır. Bu yöntem gözün içinde bulunan yumurta akı gibi yapının özel mikro-cerrahi aletlerle yenmesi ve çekintilerin gevşetillmesi sağlanarak hastanın görme bozukluğunu ilerlemesini önlemekte, bazen tamamen düzeltilmektedir.


Kadın hastalıkları ve doğum Hastanesinde takip edilen prematüre (erken doğan) retinopatisine bağlı, gözlerinde traksiyonel retina dekolmanı (retinanın çekinti ile ayrılması) olan Çelik bebek Doç. Dr. Erdinç Aydın tarafından, her iki gözüne prematüre vitrektomi operasyonu başarıyla ugulandı, çelik bebek sağlığına kavuştu.

Doç. Dr. Erdinç AYDIN: "Yenidoğan yoğun bakım ünitemizde erken doğan bebeklerin retinopatisi açısından takipleri ve tedavileri dışında, Yenidoğan ünitemiz ve şartlarımız uygun olduğunda hastanemiz dışında diğer kamu ve özel hastanelerde takip edilen bebeklerin laser tedavisi 3 yıl, bebeklerde vitrektomi operasyonları ise1.5 yıldır hastanemiz göz kliniğimizde başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Bu tür tedavilerde öncelikle amacımız hastalığı durdurmak, erken doğan bebeğin görme yetisini tamamen kaybetmesini önlemektir. Takipleri düzenli yapılmamış, geç gelen olgularda, bu durumu sağlamak her zaman mümkün olamamakla birlikte birden fazla operasyon gerekebilmektedir. Aileler bu konuda bilinçli olmalı ve erken doğan bebeklerin takiplerini düzenli yaptırarak hekimlerin zamanında tanı ve tedavi yapabilmesine imkan vermelidir. "

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.