banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Bazı iller için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Adana'nın doğusu, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Kayseri'nin doğusu ile Tokat'ın sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kahramanmaraş, Osmaniye'nin doğusu, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Adıyaman, Rize, Artvin çevreleri ile Trabzon doğu, Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor. Yetkililer, el, su baskını, heyelan, yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını istedi.

Hava sıcaklığının doğu bölgelerde 4 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın Genellikle kuzey, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Çanakkale'nin doğu, Balıkesir'in kuzeyinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı, iç ve doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Adana'nın doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kahramanmaraş ile Osmaniye'nin doğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Sivas ile Kayseri'nin doğusunun kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimlerinin yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz ile Tokat çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51- 100 mm) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Malatya, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Adıyaman çevreleri ile Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Sağanak yağışlı 16/21

Ankara: Çok bulutlu 12/23

İzmir: Parçalı çok bulutlu 17/27

Adana: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20/32

Diyarbakır: Kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlı 14/27

Batman: Gök gürültülü sağanak yağışlı 15/28

Van: Gök gürültülü sağanak yağışlı 9/21

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.