banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Batman'da sulama kanalındaki balıklar telef oldu

Batman merkeze bağlı Diktepe (Xincika) köyü arkasından geçen Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalındaki suyun azalması nedeniyle havasız kalan yüzlerce balık telef oldu.

Yakın çevrede bulunan halkın ölmeden balıkları elleriyle topladığı öğrenilirken, su kanalının boşaltım bacasının etrafında toplanan ölü balıklar, çevreye kötü kokuların yayılmasına neden oldu.

Tarlaların ekimi zamanında su kanalına verilen suyun kesilmesiyle birlikte yüzlerce balığın, kirlenen ve azalan suda hava alamadığından dolayı telef olduğunu belirten bölge sakinlerinden Faysal Aslan, “DSİ tarafından kanala su verilmediği için su boşaltım mazgallarında kalan yüzlerce balık telef oldu. Binlerce balık suyun dibinde havasızlıktan telef olma durumdadır. Eğer ki bu kanala su verilmezse balıkların hepsinin telef olma olasılığı yüksektir. Bu kanala su verilmesi balıkların telef olmamaları açısından önemlidir. Yetkililerin bu konuya duyarlı olmalarını istiyoruz.” dedi.

Balıkların kanala girmemesi için barajdan tahliye edilen suyun su kanalı önünde bir elekten geçirilerek bırakılması tavsiyesinde bulunan Aslan, bunun yapılması halinde balıkların su kanalına girmeyeceğini ve telef olmayacağını ifade etti.

Konuyla ilgili DSİ yetkililerini aradığını ve yetkililerin kendisine sulama olmadığı için suyu bırakamadıklarını söylediklerini dile getiren Aslan, canlı olan balıkların telef olmaması için yetkililerin bu duruma el atmasını istedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.