banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Batman'da sağlık çalışanlarına seminer verildi

Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikleri Derneği (ATTDER) ile ortaklaşa eğitim semineri gerçekleştirildi. Seminer Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Konferans Salonunda yapıldı. Seminerde ambulans ekipmanları tanıtımı, olay yeri ile güvenliği ve travma eğitimi verildi.

Eğitime Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Levent, ATTDER Batman İl Başkanı Muhammet Bağdiken, ATTDER Kilis İl Başkanı İbrahim Tepe ve Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminerin açılışını ATTDER Batman il başkanı Muhammet Bağdiken yaptı.  Bağdiken konuşmasında, “Derneğimizin amacı acil tıp teknisyenlerine teknikerliği tanıtmak. Yurt içi ve yurt dışında temsil etmek, birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur.  Mezuniyet sonrası eğitim organizasyonları düzenlemek ve mezunların karşılaştıkları sorunlara yardımcı olmaktır. Acil sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırarak ülkemizde uluslararası standartlarda hizmet vermeye katkıda bulunarak ilk yardım konusunda halkı bilinçlendirmektir.” dedi.

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Levent ise “Öğrencilerimize verilen bu tür seminerlerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu etkinlikleri daha önce de sınıflarda gerçekleştirdik. Diğer bölümlerde okuyan öğrencilerimizden gelen yoğun istek üzerine seminerin konferans salonunda yapılmasına karar verdik. Daha fazla kişiye ulaşmak amacındayız. Bu alanda verilecek olan eğitimlerin, sizlerin bundan sonraki eğitim aşamasında, iş yeri uygulaması ve çalışma alanınızda daha başarılı olmanıza katkı sunacağına inanıyorum. Bu eğitim seminerlerinin devam etmesi için de farklı kurumlarda çalışan hem öğrencilerimiz hem de çalışanlarımızın her zaman hocalarınızla iletişim haline geçip, buna benzer programların düzenlenmesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikleri konusunda verilen bu eğitimin başarılı geçmesini dilerim.” diye konuştu.

Seminer, ATTDER Kilis İl Başkanı İbrahim Tepe’nin ambulans ekipmanları tanıtımı ve sonrasında olay yeri ve güvenliği triaj, travma eğitimi ile devam etti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.