banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik Yayladağıspor Rasmus Hoejlund

Batman'da öğrencilere florürlü vernik uygulaması

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar yaptığı açıklamada, Batman’da tüm anaokulu ve anasınıfı öğrencilerine florürlü vernik uygulamasına   başlandığını belirtti.

Diş ve Diş Eti Hastalıkları, Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en sık rastlanan sağlık sorunu olduğunu ifade eden Acar, “2010 yılı TÜİK verilerine göre 0-6 ve 7-14 yaş gruplarında son 6 ay içerisinde geçirilen hastalıklar sıralamasında ilk sırayı ağız ve diş hastalıkları almaktadır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun 2014-2017 yılları arasında yapacağı faaliyetleri kapsayan Stratejik Planda, “Koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirerek sürdürülmesi” hedef olarak belirlenmiştir. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ağız ve Diş Sağlığı Bilimsel Danışma Komisyonu’nun tavsiyesiyle, okul sağlığı çalışmaları kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle 81 ilimizde bulunan 60 ayını doldurmuş anasınıfı öğrencilerinden başlamak üzere yılda iki kez florid vernik uygulaması yapılması kararlaştırılmıştır.” ifadelerini kullandı.    

Geçen Eğitim-Öğretim yılı sonlarında florid vernik uygulaması çalışmalarına başladıklarını söyleyen Acar, “Batman’da uygulanmaya başlanan florürlü vernik uygulaması öncesinde, Batman Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Diş Hekimleri tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Farkındalık Eğitimi veriliyor.  Çocuklar Diş Taramasından geçirilmekte ve uygulama yapılacak tüm çocuklara Diş Fırçası ve Diş Macunu dağıtımı yapılmaktadır. Çocuklarımızda görülen önemli bir sağlık sorunu olan diş çürükleri ve ağız-diş hastalıklarının önlenmesi amacıyla, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Batman İli genelindeki tüm anaokulu ve anasınıfı öğrencilerine florürlü vernik uygulamasının yapılması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.