banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Batman'da miniklere deprem tatbikatı

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanıp organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan “Yaşama Yol Ver Projesi” Batman’da sürüyor.

Sağlık İl Müdürlüğü, Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Özel bir okulun işbirliğinde “Yaşama Yol Ver” proje tanıtımı ile deprem tatbikatı yapıldı.

Yapılan tanıtım ve deprem tatbikata  İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Halk Sağlığı Müdürü Vechettin Acar, 112 Acil Çağrı Merkezi ile UMKE çalışanları, özel okul öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Konu hakkında basına bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, “Sağlık Bakanlığımız tarafından 2015 yılının son çeyreğinde bir proje hayata geçirildi. Bu projenin hedefinde 112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz çağrıların önüne geçilmesi, trafikte ambulanslara yol verilmesi kapsamında bir proje gerçekleştirildi. Projemize ‘Yaşama Yol Ver’ adı verildi. Bu gün özel bir okulumuzda anasınıfı, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik bir takım faaliyet yaptık. Ayrıca bu projeyle birlikte öğrencilerin olası bir deprem esnasında neler yapmaları gerektiğine dair yapılan tatbikatla çeşitli bilgiler verildi.” dedi.

Daha sonra tatbikata rol alan öğrencilere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi.   (M. Sait Çelik - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.