banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Batman'da 'Koca akciğer maketi' sergilendi

Dünyada her yıl ortalama 1 milyon 300 bin kişinin ölümüne neden olan Akciğer kanserine dikkat çekmek ve halkı bilgilendirmek amacıyla Batman’ın bazı alışveriş merkezleri ve hastanelerinde ‘Koca Akciğer Maketi’ sergilendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, Dünya Sağlık Örgütüne göre akciğer kanserinin tüm dünyada kanser türleri arasında, erkeklerde en sık ölüme neden olan birinci kanser türü olduğunu söyledi.

Akciğer kanserinin, dünyada her yıl ortalama 1 milyon 300 bin kişinin ölümüne neden olduğuna dikkat çeken Acar, “Akciğer kanserinin en önemli nedeni uzun süreli olarak sigara içimi ve tütün dumanına maruz kalmaktır. Sigara, puro, pipo (tütün) içimi akciğer kanserinin bugün ispatlanmış olan en önemli risk faktörüdür. Sigaranın bırakılması halinde akciğer kanserine yakalanma riskinin azaldığı bilinmektedir. Unutulmamalıdır ki, sigara ve dumanına maruz kalmak, akciğer kanserinin en önemli nedeni olduğunu ve  mücadelede en doğru, en temel yaklaşım sigara kullanmamak ya da bırakmaktır.” dedi.

Maketi sergilemedeki amaçlarının halkı bilgilendirmek olduğunu söyleyen Acar, halka ayrıca kanserle ilgili broşürler dağıtıldığını kaydetti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.