banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Batman'da kışın vazgeçilmezleri tezgâhlarda yerini aldı

Kış’ın vazgeçilmez kuruyemişleri arasında olan el yapımı yöresel cevizli sucuk, kuru üzüm, kuru incir ve bastık tatlısı gibi ürünlere yoğun ilgi gösteriliyor.

Genel olarak piyasada bir durgunluk olduğunu söyleyen kuruyemişçiler, her şeye rağmen özellikle üzüm ürünlerinde talebin iyi olduğunu belirttiler.

Batman’da kuruyemişçilik yapan Ahmet Başaran, “Kuruyemiş piyasasında genel anlamda bir durgunluk var. Ama özellikle kışın tüketilen ana kuruyemiş olan kurun üzüm, kuru incir, cevizli sucuk ve bastık gibi ürünlere rağbet oldukça iyidir. Böylelikle soğukların başlamasıyla işlerimiz iyiye gidiyor. Üzüm ürünleriyle beraber fındık, fıstık, ceviz, badem ve çekirdek gibi ürünlerde satılıyor. Allah’a şükürler olsun işlerimizden memnunuz.” dedi.

Geçen seneye göre fiyatların biraz yüksek olduğunu söyleyen Başaran, “Vatandaş fabrikasyon ürünler yerine el yapımı ürünleri daha çok talep ediyor. Bu sene cevizli sucuk 25 TL ile 35 TL arası, kuru incir 10 TL ile 20 TL arası, kuru üzüm 10 TL ile 15 TL arası ve bastık ise 10 TL ile 15 TL arası değişiyor.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.