banner2
Öne Çıkanlar Sacha Boey PKK imam Halil Şeffaf Sentetikler Bosna Hersek

Batman'da 'Kan Ver Can Ver' kampanyasına destek

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay Derneği ile yürütülen ‘Kan Ver Can Ver’ kampanyası çerçevesinde, Batman Petrol Ofisi İlkokulundaki öğretmen ve veliler kan bağışında bulundu.

‘Kan Ver Can Ver’ kampanyası kapsamında pilot okul seçilen Petrol Ofisi İlkokulunu ziyaret eden Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Naci Şemdinoğlu ve Şube Müdürü Abdulhadi Torpa, kampanya hakkında Okul Müdürü Ümit Dursun’dan bilgi aldılar ve kan bağışında bulunan öğretmen ve velilere teşekkür ettiler.

‘Kan Ver Can Ver’ kampanyası kapsamında geleceğin kan bağışçılarını kazanmak amacıyla 700 öğrenciye kan bağışı ile ilgili bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimi verildi.

Kampanya çerçevesinde öğrencilere ve öğrenci velilerine seminer ve sunumlar yapılarak kan bağışının önemi anlatıldı. Okuldaki seminer çalışmalarından sonra, okul öğretmenleri ve öğrenci velilerinin katılımıyla, kan bağış kampanyası yapıldı.

Petrol Ofisi İlkokulunda devam eden kampanyaya öğretmen ve velilerin yoğun katılımı oldu. Gün sonunda bilgilendirme yapan Okul Müdürü Ümit Dursun, bu kampanya ile Batman’da ancak bir haftada toplanabilen kan miktarını bir günde bağışlayan öğretmen ve velilere teşekkür etti.       

1 ünite kan bağışı ile 3 insanın hayatının kurulabileceği, sağlıklı olan 18 yaş ve üzeri tüm bireylerin kan bağışında bulunabileceği belirtildi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.