banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Batman'da grip salgını haberlerine açıklama

Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, basında çıkan “Batman’da grip salgını” ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bölge Devlet Hastanesinde, her yıl bu mevsimlerde mevsimsel geçiş nedeniyle bir hasta yoğunluğu yaşandığını belirtilen açıklamada, “Bu durum sadece ilimizde değil, ülkemiz coğrafyası ve iklimsel durumu göz önüne alındığında acil servise başvuran hasta sayısındaki artış bütün illerde görülebilmektedir. İlimiz bünyesinde grip (infuenza) virüs salgını olduğu hatta ciddi bir boyuttaymış gibi oluşan bu algıyı doğrulayacak bir durum söz konusu değildir. Bölge Devlet Hastanemiz acil servisine genel olarak ortalama bin hasta girişi olurken, bu mevsimsellerde, mevsimsel geçiş nedeniyle hasta başvuru sayısı günlük bin 200- bin 400 arası hasta girişi olabilmektedir.” denildi.

“Salgın bir hastalık durumu söz konusu değildir”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Bu yoğunluk sadece gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı nedeniyle değil; baş ağrısı, epigastirik (karın) ağrıları, travma, kardiyak(kalp) problemleri gibi pek çok şikayet belirtileri ile başvuran hastalar ve enjeksiyon işlemleri, pansuman gibi hizmetleri alan hasta sayısını içermektedir. Bu müracaat sayısının tamamının gribal bir enfeksiyonmuş gibi yansıması yanlış anlaşılmaya mahal vermiştir. İlimizde yaşanan bu durum doğal bir süreç olup, salgın bir hastalık durumu söz konusu değildir.” (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.