banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Batman'da 'Baba Destek Eğitimi Programı' devam ediyor

Batman’da 3 yıldan bu yana verilen ‘Baba Destek Eğitimi Programı’ bu yıl da Atatürk Ortaokulu ve Fatih İlkokulunda olmak üzere iki ayrı okulda ve 5 grup olarak devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı ) arasında yapılan protokol gereği, Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri bünyesinde açılan ‘Baba Destek Eğitimi Programı’ 15 hafta ve haftada bir gün akşam saatlerinde uygulanıyor.

Baba Destek Eğitimi Programı Eğitimcisi Petrol Ofisi İlkokulu Müdürü Ümit Dursun, program çerçevesinde babalara; çocuklarla iletişim, çocukları dinleme ve kendini ifade etme, aile tutumları, çocuklarla zaman geçirme, çocukların bedensel, zihinsel, sosyal, duygusal gelişimleri konularında bilgilendirme çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Dursun, bu konularda babalarının bilinçlendirildiğini ifade ederek, ‘Baba Destek Eğitimi Programı’na devam eden babaların her hafta yaklaşık 2 buçuk saat boyunca çocukları ile ilgili tecrübelerini ifade edebilecekleri ve diğer babalarla paylaşabilecekleri bir ortam oluşturulduğunu belirtti.

Batman’da iki okulda şu anda toplam 5 eğitmen ve 90 babayla kursların devam ettiği kaydedildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.