banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Taşlıdere Şanlıurfalı

Batman'da 9 engelliye 261 bin TL hibe desteği verildi

Batman’da 2015 yılında 9 engellinin İŞKUR aracılığıyla kendi işini kurduğu ve bu kişilere yaklaşık 261 bin TL karşılıksız hibe desteği verildiği belirtildi.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yaparak, engellilere yönelik yapılan çalışmaları anlattı.

İŞKUR olarak engelli bireylerin çalışma hayatında daha etkin, başarılı ve uyumlu olmaları için hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirten Eviz, “Nitekim 2012-2015 yılları arasında toplam 66 mesleki eğitim ve istihdam projemiz gerçekleşmiş ve bu projelere 5 milyon 562 bin TL kaynak harcanmıştır. Bu projelerden toplam 878 kardeşimiz yararlanmıştır ve işgücü piyasasına nitelikli olarak girmiştir. Ayrıca 2015 yılında dokuz engelli vatandaşımız İŞKUR aracılığıyla kendi işini kurmuş ve bu kişilere yaklaşık 261 bin TL karşılıksız hibe desteği verilmiştir.” dedi.

Engellilere yönelik projelerinin, sosyal devlet anlayışı içerisinde artarak devam edeceğini vurgulayan Eviz, “Bu projelerle Batman İŞKUR, Ankara’dan sonra Türkiye’de ikinci sırada yer almaktadır. Gerektiğinde devlet başkanlığı vekâletine kadar kariyer sahibi olabilen Umm-i Mektum’lar gibi engelli vatandaşlara değer veren medeniyetin geleneğinden geldiğimizi göz önüne bulundurduğumuzda engelli kardeşlerimizin yaşamın her alanında aktif olmaları gerektiğinin inancındayız. İstihdam alanı da engellilerin var olması gereken önemli alanlardan biridir.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.