banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Batman sokakları çamur deryasına döndü

Batman’da birçok yolun bozuk ve çukurlu olmasından dolayı ufak bir yağışta bile yaya ve araç geçişlerinde sorun yaşadıklarını belirten halk, belediyeye isyan etti. Halk, kent merkezindeki tüm yolların en ufak bir kar yağışıyla birlikte çamur deryasına döndüğünü belirterek, belediye yetkililerini göreve çağırdı.

Batmanlılar, köyler dahi gelişme kaydederken Batman’ın modern şehir olma yerine köy konumuna düştüğüne işaret ederek, Batman Belediyesinden hiçbir hizmet alamadıklarını ifade ettiler.

Yeni Mahalle sakinlerinden Burhan Aydağ, “Batman belediyesi kış mevsimine kısa bir süre kala yollarımızı bozması akıl karı değildir. Batman yazın tozdan dumandan,  kışın da çamurdan geçinmiyor. Yetkililerin bir an önce çamurlu yollarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz.” dedi.

“Belediye zarardan başkada bizlere bir şey vermemiş”

Batman’ın yollarının çamur deryasına döndüğünü dile getiren Enes Tufan, “Batman sokakları hepsi çukur olduğundan dolayı ufak bir yağışta çamur ve sudan geçilmiyor. Çukurlar hepsi sularla dolmuş. Belediye, bu yolları bozmasıyla bizlere zarar verdi. Yayalar sokaklarda rahat yürüyemiyor. Belediyeden ricamız bu yollarımızın bir an önce yapılmasıdır. Artık bu yollardan bıktık. Hâli içler acısı sokaklarımız sadece bu semtte değil, tüm Batman’da bu hâldedir. Doğalgaz ve su şebekelerini döşemek için yolları bozuyorlar, ama bir türlü eski hallerine çevirmiyorlar.  Onlardan ricamız bu yolların yapmalarıdır. Yolları bozmayı biliyorlar, ama yapmayı bilmiyorlar. Belediye zarardan başkada bizlere bir şey vermemiş. Şuana kadar bir yararları olmadı bizlere yollarımızı ya bozmasınlar ya da bozuyorsalar yapmayı da bilsinler.” şeklinde tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Sedat Karakaş ise şunları söyledi: “Bir vatandaş olarak bildim bileli Batman yolları düzelmiyor. Yürümekte dahi çok zorlanıyoruz. Yolların böyle olması kazalara da davetiye çıkarıyor. Kışın yağışların olması bu yollarda kazalara da neden oluyor.  En ufak bir yağışta Batman çamur deryasına dönüyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.” (M. Sait Çelik- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.