banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Batman Şefkat Eli Derneği temsilcilik açtı

Yaptığı etkinliklerle adını duyuran Batman Şefkat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fatih Mahallesinde açtığı temsilcilikle hizmet halkasını genişletti.

Açılış programına Kur’an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun, Şefkat Eli Derneği Başkanı Molla Ahmet Varol, Suriye Şam Emevi Camisinden Hafız Şeyh Münir Abdulceval, STK temsilciler, mahalle sakinleri, dernek üye ve gönüllüleri katıldı.

Program Hafız Şeyh Münir Abdulceval’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Kur’an Nesli Platformu Başkanı Mehmet Ali Altun’un yaptığı sohbet ile devam etti.

“Derneklerimiz birer hayır fabrikası gibidir”

Yapılan sohbette Altun, “Bu mekânların dava ve neslimize son derece önemli mekânlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Neticede İslam âleminde ya da toplum içerisinde İslam’ı susturmak değerlerimizi yıkmak neslimizi ifsat etmek için bir takım ifsat şebekeleri cirit atmaktadır. Eğer bizler bunlara mukabil olarak neslimizi, dinimizi, kültürümüzü ve bütün hassasiyetlerimizi muhafaza etme adına ıslah mekânlarını faaliyete geçirmezsek geleceğimiz karanlıktır demektir.” dedi.

Sohbetin devamında ise Altun şunları söyledi: “Rabbimize hamd olsun ki bu mekânlar birer hayır fabrikası gibidir. Hayır, üreten ve hayır nesiller meydana getiren Allah’ın en güzel şekliyle zikir edildiği mekânlara dönüşüyor.  Her gün yeni bir mekân bu hayır kervanına katılmaktadır. Yeni neslimiz günbegün bu mekânların güzelliklerinde istifade etmektedir. Bu mekânlarda verilen eğitim ile manevi olarak kendilerini ayakta tutma konusunda ciddi girişimde bulunuyorlar.”

Açılan temsilcilik için amaçlarını anlatan Şefkat Eli Derneği Fatih Temsilciliği yetkilisi Metin Fırat, “Şefkat Eli Derneği olarak Fatih Mahallesinde bulduğumuz İslami boşluğu doldurabilmek için temsilcilik açtık. Temsilciliğimizde her yaş grubu bayan ve erkeklere çeşitli etkinliklerimiz olacaktır.” dedi.   

Açılış programı ikram edilen tatlılarla son buldu. (M. Sait Çelik- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.