banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Batman Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri Avrupa yolcusu

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmekte olan 2015 Yılı ERASMUS  Mesleki Eğitimi kapsamında Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan “Avrupa’da Evde Sağlık Bakımı İyi Uygulama Örnekleri” başlıklı proje başarılı bulunup kabul edilerek, 148 bin Euro hibe desteği almaya hak kazandı. Kamu Hastaneleri Birliği projenin tanıtımı için Kültür Merkezi Konferans Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Batman Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu’nun yanı sıra Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, veliler ve öğretmenlerin katıldığı toplantıda bir sunum gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu, “Ulusal Ajans tarafından sağlanan hibe desteği ile projesi kapsamında, geleceğin sağlıkçılarının mesleki alanda tecrübelerinin artırılmasını hedefledik.” dedi.

Batman KHB’de staj gören sağlık meslek lisesi öğrencileri Avrupa yolcusu

Pamukçu konuşmasına şöyle devam etti; “İlimizde sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümünde okuyan 60 öğrenci ve meslek öğretmenleri ile birliğimiz koordinatörleri eşliğinde toplam 82 katılımcı Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Almanya’ya götürüleceklerdir. Katılımcılar Proje ile AB uyum sürecinde spesifik olarak evde sağlık bakım alanında eğitim ve staj göreceklerdir. Öğrenci ve personellerin mesleki alanda tecrübelerinin artırılması, farklı bakış açıları geliştirilmesi, edinilen tecrübelerin ülkemizdeki uygulamalar ile karşılaştırılması hedefleniyor. Proje katılımcıları, görecekleri eğitim ve staj sonucu Türkiye Ulusal Europass Merkezi tarafından kendilerine verilecek uluslararası geçerliliği olan Europass belgesi ile işgücü piyasasında sağlık bakım hizmetleri alanında istihdam edilebilirliklerini artıracaklar.”

Pamukçu, konuşmasında desteğini esirgemeyen Batman Valiliğine, Türkiye Ulusal Ajansına ve Milli Eğitim Müdürlüğüne ile Projenin hazırlanmasında emeği geçen personele ve proje ortaklarına teşekkür etti.

Proje paydaşlarına, öğrenci ve ailelerine seyahat bilgisi, eğitim alınacak kurumlar, konaklama yerleri ve eğitim programı ile ilgili bilgilendirilmede bulunuldu. Ayrıca Batman KHB ön izleme komitesi tarafından verilen sunumda, katılımcılar sorularına yanıt buldu.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.