banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Başhekim Yaztürk'e Sert Tepki

Türk-Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Selami Balcı yazılı olarak yaptığı açıklamalarda Balıklıgöl Devlet Hastanesi Baş Hekimi Şahin Yaztürk'ü çok ağır ifadelerler eleştirerek, Yaztürk'ü  adaletli olmamakla ve oturduğu makamdan güç almakla suçladı.

İşte sendika adına yapılan o açıklama; Sağlık çalışanlarının sorunları her gün bir başka boyut kazanmakta ve her gün başka bir şekil almaktadır.
Yanlış sağlık politikalarının yerle yeksan ettiği sağlık çalışanlarını,  şimdi de benim sendikamın üyesi değil diye, Hastane Başhekimince  ötekileştirilmeye çalışılmaktadır.
Sağlık çalışanları arasında adam kayırmacılığı ve çifte standart uygulamaları ayyuka çıkmıştır.
Sağlık çalışanlarının görev yerleri ve çalıştığı birimler, liyakat ve yeterliliğe göre değil, sendikal tercihlere göre belirlenmektedir.
Görevleri hastanenin düzen ve intizamını tesis etmek olan zatı muhteremler, kendilerine vazife olmayan sendikal meselelerle uğraşmakta ve kurumda ne adalet ne de huzur bırakmışlardır.
Bu personel benim sendikam üyesi, ama o personel, diğer sendika üyesidir diye, idareciye yakışmayan bir tutum sergilemektedirler.
Hâlbuki yüce Peygamberimiz  “idarecinin bir günlük adaleti, altmış yıllık nafile ibadetten daha üstündür” ve  “Kıyamet Günü, Allah’ın sevmediği ve en uzağı zalim idarecilerdir” diye buyurmuştur.
Görülüyor ki; bu şahıslar, hadisi-şerifte belirtildiği gibi Allah’ın gazabını tercih etmişlerdir.
Türk Sağlık-Sen olarak, kurumlarımızın zarar görmemesi adına, uzlaşmacı bir tavır sergiledik ve hep diyalogtan yana olduk. Yetkililer ile defalarca görüşmemize rağmen, bir mesafe kat edemedik.
Verilen sözlere rağmen, yaşanan mağduriyetler ve haksızlıklar çözülmedi.
Görülüyor ki; bizim iyi niyetimiz, sabrımız ve hoşgörümüz malum şahıslar tarafından suiistimal edilmektedir.
Artık bıçak kemiğe dayanmıştır!
Bilinmelidir ki; üyelerimizin hakkını kimseye ama hiç kimseye yedirtmeyeceğiz. Hesabını başta hukuk önünde olmak üzere, meşru her platformda arayacağız.
Bunu da söke söke alacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.