banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Balıklıgöl'de Çocuk Polikliniği Açıldı

    Başhekim 'İzzet Korkmaz'dan' Balıklıgöl Devlet hastanesinde çocuk bölümü...

Son günlerde basına çıkan haberler üzerine bir basın açıklaması yapan Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Op Dr. İzzet Korkmaz basına yapmış olduğu basın açıklamasında şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Şanlıurfa il Merkezinde Sağlık Bakanlığımıza bağlı bulunan kamu sağlık hizmetleri kapsamında 2 adet Genel Hastane, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi olmak üzere 2 adet Dal hastanesi ile bu sağlık hizmetleri verilmektedir.  Dal hastaneleri sadece kendi hasta sınıflarına hizmet vermekte olup diğer, dallardaki hastalar diğer hastanelerce tedavi edilmekteydi… Mevsim normallerinin çok üzerinde oluşan çocuk hasta sayısındaki belirgin artış nedeni ile ilgili makamlarca bir dizi tedbirin alınmasını zaruri hale getirmiştir…

 Gerek Sağlık Bakanlığımız, gerek İl Valiliğimiz ve gerekse de İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte koordinasyonlu bir çalışma sonucunda bundan sonra Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanemiz bünyesinde; Kalıcı bir çocuk kliniğinin kurulmasına karar verilmiştir. Bu bağlamda klinikle ilgili alt yapı çalışmalarımız süratli bir şekilde devam etmektedir. Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanemiz bünyesinde çocuk hastalarımızın muayenesine başlanmıştır, bundan sonra hemşerilerimiz çocuklarını hastanemizdeki çocuk uzmanlarımıza muayene ettirebilirler… Dedi.

 Başhekim Korkmaz daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü. ”Çocuk hastalarımızın tedavisi için gerekli her türlü çalışma hızla yapılmıştır. Balıklıgöl Devlet Hastanemizde şimdiye başarı ile sunmuş olduğumuz diğer branşlardaki, sağlık hizmetlerinde olduğu gibi çocuk hastalarımıza da en iyi sağlık hizmetini sunma gayreti içersinde olacağını, Çocuk sağlığı hizmetimizin hastanemize ve hastalarımıza hayırlı olmasını diliyorum”  Dedi.

Daha sonra basın mensupları ile birlikte yeni açılan çocuk polikliniğini gezen Korkmaz, burada bu poliklinikle ilgili basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı…

Bu arada Hastaneye çocuğunu getiren Fatma Demir isimli vatandaş ise yapılan bu uygulamadan gayet memnun olduğunu, kendi evinin hem Çocuk Hastanesine uzak olması hem de, orada yatan çocuk sayısının fazla olmasından dolayı çocuğunu oraya götüremediğini söyledi. Bu sayede çocuğumu buraya getirdim ve burada muayene ettirdim.

Bu bağlamda yapılan bu hizmetten dolayı gayet mutlu olduğunu ve bu hizmetin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi...                                  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.