banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Balıklıgöl hastanesinde korsan kantin
Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi bahçesinde çay ocağı ve kantin olarak dört büfeden sadece birisinin resmi olduğu, diğerlerinin ise korsan olduğu

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi bahçesinde çay ocağı ve kantin olarak kurulan büfelerden İsmail Badıllı Şah’a ait olduğu ve ihale karşılığı tutularak işletildiği öğrenilen çay ocağının haricindeki diğer üç büfe ve çay ocaklarının korsan olduğu ve hastaneye hiçbir bedel ödemeden yeri zapt ederek işlettikleri öğrenildi.

Hastane yetkililerinden edindiğimiz bilgilere göre Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Fakıbaba’nın hastanede başhekimlik yaptığı yıllarda korsan büfelerden birisine izin verdiğini ve büfenin yıllardan bu tarafa hiçbir şekilde bedel ödemeden işletmecilik yaptıkları iddia edildi.

23 bin TL’ye ihale karşılığı işletme hakkını kazanan İsmail Badıllı Şah ise kanuni olarak işletme hakkını aldığını ve kendisinin hakkının gasp edildiğini söyleyerek yetkililerin olaya el atmasını istedi.

İsmail Badıllı Şah açıklamasında; “ yaklaşık 6 ay önce 23 bin TL’ye çay ocağının ihalesini aldım. Çay ocağının yeri hastane içerisindeydi. Hastane bahçesinde harabe olan eski çay ocağını 19 bin TL masraf ederek bahçeye taşıdım. Fakat hastanenin bahçesinde hastaneye hiçbir bedel ödemeden, vergisini yatırmadan üç tane korsan çay ocağı ve büfenin bulunması beni etkiliyor. Hastane yetkilileri ellerinden gelecek bir şeyin olmadığını söylüyorlar. Ben resmi olarak bedelini ödeyerek işletme hakkını alırken hakkımın yenilmesi gururumu örseliyor, duruma yetkililer el koymaysa ciddi olaylar çıkacak. Bana 41 bin TL’ye maliyeti olan çay ocağının hastanede sadece bende olacağını düşünüyordum. Durumun farklı olduğunu hastanede benden başka üç tane korsan çay ocağının bulunduğu gördüğümde defalarca hastane yönetimine ve Başhekim Şahin Yazıtürk’e durumu bildirdim. Ellerinden bir şeyin gelmeyeceğini söylediler. Şimdi burada ben hakkımı aramaya başlarsam karşı tarafla aramızda olay çıkarsa bunun hesabını kim verecek? Hangi vicdana sigar devlete vergi vermeden işletmecilik yapmak? Bu şahıslar ne vergi ödüyor, nede hastaneye bedel veriyorlar” dedi.

Hastanede hasta refakatçisi olan Mehmet Turmak isimli hasta yakını ise konuyla alakalı olarak;”Ben TC vatandaşı olarak hastanedeki başı boşluğa bir anlam veremiyorum. Hastane bahçesinde 4 çay ocağı mevcut, ben vatandaş olarak vergisini ödemeyen mükelleften alı-veriş yapmayı tercih etmiyorum. Fakat gelin görün ki hangisine sorsam hepsi hastane çay ocağını kiraladıklarını söylüyorlar. Bu konunun biran önce çözüme kavuşturulmasını ve haklı olanın hakkını almasını istiyorum. Bu konu sadece Balıklıgöl Devlet Hastanesinde böyle değil bir çok kamu kurum ve kuruluşunun ortak sorunudur” dedi.

Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.