banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Balıklıgöl Hastanesinde fizik tedavi Hizmeti

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastalıkları Polikliniğinde boyun, sırt, kalça, diz, bacak ağrısı, el ve ayaklarda uyuşma gibi şikâyetler ve kemik erimesi (osteoporoz) yönünden hastalar değerlendiriliyor.
Boyun fıtığı, bel fıtığı, bel kayması, kireçlenme gibi bir çok hastalıkla uyumlu hastalar fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesinde bölgesel olarak tedaviye alınıyor.
Balıklıgöl devlet hastanesinde fizik tedavi hizmeti alan tüm hastalar hastanenin özel aracı ile Şanlıurfa’nın her bölgesinden evinden alınıp tekrar evine bırakılıyor.
Ünitede; Hotpack, TENS, kısa dalga diatermi, US, infraruj, coldpack, elektrik stimilasyon cihazları bulunmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bir fizyoterapist ve beş hemşire görev yapmakta; felç geçirmiş kas hastalığı, protez ameliyatı geçirmiş, kırık sonrası problemleri olan hastalar rehabilitasyon ünitesinde fizyoterapist tarafından rehabilitasyon programına alınıyor.  Rehabilitasyon ünitesinde omuz çarkı, parmak merdiveni, denge tahtası, paralel bar ile aktif olarak çalışılıyor.
Fizik tedavi ünitesinde aynı anada 12 hasta tedavi görebiliyor. Ünite içerisinde aktif olarak 2 kdd odası,12 ultrason,12 eletroterapi cihazı 12 hedbek cihazı bulunmaktadır.

Günde ortalama 160 hastanın  bu hizmetlerden faydalanıyor.  Balıklıgöl Devlet Hastanesinde bu ünitenin açılmasıyla, çevre il ve ilçelerdeki özel merkezlere gitmekten kurtulan hastaların yapılan çalışmalardan memnun olduklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasar saman 05466957273 49402444326 5 yıl önce

Fitik.var.bel.agriyor.

Avatar
Fikriye Alican 4 yıl önce

Düştüm Pocum eyilms fizik tedavi görüyorum faydasyok

Avatar
Fikriye Alican 4 yıl önce

Düştüm Pocum eyilms fizik tedavi görüyorum faydasyok