banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Birecik

Balıklıgöl Hastanesinde Başhekimlik Skandalı

Son dönemlerde Balıklıgöl devlet hastanesinin ve Şanlıurfa’daki sağlık kurumlarının adı olumlu ve olumsuz haberlerle sık sık haberlere konu olarak gündeme geldi.

 

Şanlıurfa’da sağlık skandalı olarak manşete taşıdığımız ve Urfa medya haber olarak pazartesi günü okurlarımıza sunacağımızı belirttiğimiz haberimizi sizlerin yorumunuza bırakarak yayınlıyoruz..

 

Uzun bir araştırma sonucu elde ettiğimiz verilere göre olayın bize ulaşan yüzü aynen şöyle;

Geçen yıl sağlık bakanlığı tarafından görevden alınan ve başhekim olarak yerine Dr. Şahin Yaztürk atanan  Dr.İzzet Korkmaz idare mahkemesine açtığı davayı kazandı ve bunun gereği olarak Mahkeme “başhekim İzzet Korkmaz’ın tekrar yerine/eski görevine dönmesine karar verdi.İşte ne oldu ise bundan sonra oldu….

İddiaya göre mahkemenin kararı sonucu Korkmaz’ın göreve başlaması için görevde bulunan Dr.Yaztürkün görevi bırakması gerekiyordu.Ve bakanlık 04.10.2010 tarihinde Dr Şahin Yaztürkün görevden alındığını belirten yazıyı gönderdi.Bu tarihten itibaren  yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen Dr Yaztürk başhekimlik görevine devam etti.Takvimler 14.10.2010 u gösterdiğinde Şanlıurfa araştırma hastanesinde geçici görevde bulunan Dr.İzzet Korkmaz mahkeme kararıyla kazandığı eski görevine yani başhekim olarak geri döndü ve bu göreve başlama sağlık müdürlüğünün bilgisi dahilinde gerçekleşti..

Aslına bakılırsa buraya kadar her şey normal görünüyor skandal bunun neresinde diyeceksiniz?

Şimdi sıkı durun!!!!

14.10.2010 tarihinde Dr. İzzet Korkmaz mahkeme kararıyla görevine yani Balıklıgöl devlet hastanesindeki başhekimlik görevine dönerken aynı tarihte yani 14.10.2010 da yaklaşık 10 gün önce başhekimliğinin sona erdiği tebliğ edilen Dr. Yaztürk  başhekimlik vasfıyla sağlık müdürlüğüne kendi imzasıyla 20 günlük izin yazısı yazdı…Dr İzzet Korkmaz’a başhekim olarak göreve başla diyen sağlık müdürlüğü başhekim vasfıyla 20 gün izin isteyen Dr Yaztürk’e 20 gün izin verdi.Konu ile ilgili görüşlerini almak üzere sağlık müdürü Hasan Demir’i arayıp bilgi almak isteyen Genel yayın Yönetmenimiz Mehmet Demir’e  sağlık müdürü  Demir ‘’evet izin verdik ancak kendisine başhekimliğinin sona erdiği bilgisi verildi,izin dönüşü görevine normal doktor olarak devam edecek’’ dedi…

Şimdi Urfa Medya haber olarak yetkililerin şu soruları cevaplamalarını istiyoruz…

1-Eğer iddia edildiği gibi Dr Yaztürke 04.10.2010 da başhekimliğinin sona erdiği teblig edildi ise neden 10 gün görevine devam etti?

2- 14.10.2010 tarihinde Dr İzzet Korkmaz’ın başhekim olarak göreve başladığı tarihte sağlık müdürlüğü tarafında neden Yaztürk’e başhekimlik vasfı ile 20 gün izin verildi?

3-Yaztürkün göreve 10 gün daha devam etmesi ve Korkmazın göreve geç başlaması sadece tesadüfmü yoksa başka durumlarmı var?

4-Hastanede kaç başhekim var?

Urfa medya haber olarak tek amacımız halka doğru,dürüst haberleri ulaştırmaktır.Haberde ismi geçen şahıslar Sağlık Müdürü Hasan Demir,Dr Şahin Yaztürk ve Dr İzzet Korkmaz isterlerse konu ile ilgili cevap haklarını kullanabilirler.Yada Konu ile ilgili daha fazla yada farklı bilgiye sahip okurlarımız ellerinde belge vs mevcut ise bize ulaşabilirler.

Mehmet Demir www.urfamedya.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.