banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

BAKANLIKTAN SKANDAL İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

 

Sağlık Bakanlığı, Şanlıurfa`da trafik kazası sonucu yaralanan hamile kadının hastane hastane dolaştırılarak ihmal sonucu hayatını kaybettiği yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.


Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünce hazırlanan bilgi notuna yer verildi. Açıklamada, 29 Ekimde saat 19.50`de komuta merkezine kaza ihbarı geldiği belirtilerek, 19.51`de 112 ekibinin vakaya yönlendirildiği, 19.58`de olay yerinden alınan yaralı Fatma Tumbul`un, saat 20.05`te Balıklıgöl Devlet Hastanesine götürüldüğü bildirildi. Dış yaralanma gözükmemekle birlikte iç kanama şüphesiyle hastanın tomografisinin çekilmek istendiğini belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ``Fakat yaralının hamile olması nedeniyle hasta yakınlarına bilgi verilerek tomografi için imza karşılığı onay alınmıştır. Daha sonra hasta tomografiye gönderilirken, hasta yakınları vazgeçerek ve nöbetçi doktoru zorlayarak yaralıyı kadın doğum hastanesine götürmek istemişlerdir. Bunun üzerine hasta yakınlarına hastanın iç kanama geçiriyor olabileceği ve riskli olduğu anlatılmıştır. Yakınlarının ısrarıyla yaralı kadın, Kadın Doğum Hastanesine 20.58`de 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibi ile sevk edilmiştir. Yaralı yakınları sevk esnasında 112 Acil sağlık hizmetleri ekibini zorlayarak ve tehditle yaralıyı Özel Şanmed Hastanesine götürmüşlerdir.


Özel hastanede durumu değerlendirilen yaralı, hastane imkanlarının yetersiz olduğunu belirterek tekrar 112 Acil Sağlık Hizmetleri aracılığıyla 22.08`de Kadın Doğum Hastanesine götürülmüştür. Hastanede yapılan ultrasonografi ve kontrollerde anne karnındaki bebeğin ölü olduğu belirlenmiştir. Nöbetçi kadın doğum uzmanı yaralının beyin cerrahi ve genel cerrahi uzmanlarının görmesi gerektiği ve gerekirse yaralıya birlikte müdahale edilebileceği söylenerek, Balıklıgöl Devlet Hastanesi ile irtibata geçilmiştir.


Yapılan görüşme sonunda yaralı tekrar Balıklıgöl Devlet Hastanesine gönderilmiştir (saat 22.23). Balıklıgöl Devlet Hastanesine tekrar getirilen yaralı, hemorajik şoke girmiş, soğuk terleme, taşikardi ve hipotansiyon gelişmiştir. Yaralının tomografisi çekilmiş ve gerekli tahliller sonucu hasta içi kanama ve rahim içi kanama şüphesiyle 1. genel cerrahi uzmanı, 1 kalp damar cerrahi uzmanı ve 2 kadın doğum uzmanından oluşan ekip tarafından saat 23.30 itibariyle ameliyata alınmıştır. Yaralıya cerrahi müdahale başladığında batın içi kanamanın geliştiği ve batının kan ile dolu olduğu ve dalakta boydan boya rüptür olduğu gözlemlenmiştir. Yine aynı şekilde rahim içi kanamanın geliştiği görülmüştür. Ameliyat süresince hemorajik şok durumu devam etmiştir. Yaralıya gerekli müdahale yapılarak entübe durumda yoğun bakım servisine yatırılmıştır (saat 03.00). Yaralı sabah 30 Ekimde 08.15`te kardiyak arest gelişmiş ve tüm müdahalelere rağmen saat 09.15 itibarıyla hayatını kaybetmiştir. Haberde bahsedildiği gibi ihmal veya hastane hastane dolaştırılması söz konusu değildir. Hasta yakınlarının ısrarcı ve tehdit edici davranışları nedeniyle yaralı diğer hastanelere sevk edilmek zorundan kalınmıştır. Bu bilgiler 112 kayıtları, hastane kayıtları, hastane polis tutanağı ve adli tutanakla sabittir.``

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.